Pet potpuno beskorisnih bjuti trikova

nega lica
Foto: paralisart / Alamy / Alamy / Profimedia

U doba interneta često verujemo neproverenim izvorima i postajemo žrtve lažnih informacija.

To se često događa na polju nege – mnogi saveti koji se mogu pronaći na stranicama i forumima mogu dovesti u zabludu i nemaju povoljan učinak, uprkos činjenici da ste sigurni u suprotno. Na sajtu City Magazin pišu o ovim promašajima.

Krema za bebe kao proizvod za negu

Mnoge pripadnice lepšeg pola koriste dečju kremu kao tretman za lice. Neko je siguran da je dečja kozmetika puno bolja od one koja se nudi odraslima. Neko se jednostavno ne trudi, verujući da razlika u sredstvima nije ništa drugo nego marketinški trik.

Dečja krema, naravno, ima vredne kvalitete: umiruje kožu, ima hipoalergena svojstva. Međutim, ne može rešiti probleme „odrasle” kože, pogotovo ako je reč o promenama vezanim za dob. Osim toga, dečje kreme stvaraju karakterističan film, a to zauzvrat može izazvati pojavu veće upale.

Talog od kafe kao piling za lice

Gotovo svi znaju o prednostima pilinga kože. Često se u tu svrhu koriste proizvodi koje imamo u kući, poput kafe. No, korišćenje taloga kao pilinga za lice nije najbolja ideja jer su njene čestice pregrube i velike pa mogu povrediti gornji sloj epiderma, što će neminovno dovesti do dehidracije kože, ali i povećane razdražljivosti i osetljivosti.

Istovremeno, talog od kafe koristiti se i kao piling za telo. Generalno, s mehaničkim pilingom kože lica morate biti izuzetno oprezni. Ne zaboravite na čišćenje maskama i pilizima na bazi kiselina.

Pasta za zube kao lek za akne

Često se kao lek za upale na licu preporučuje obična pasta za zube, koja se mora naneti na mesto bubuljice. Problem je što pasta za zube neće otkloniti upale i može izazvati iritaciju na ovom mestu. S aknama je bolje ne eksperimentisati – nemojte ih istiskivati, već se obratite dermatologu.

Korišćenje čistih eteričnih ulja s lekovitim učinkom

Danas mnoge devojke koriste razna eterična ulja u ličnoj higijeni i nezi zbog svojih lekovitih svojstava, ali kako ne bi dobile opekotine i probleme s kožom, morate znati da se ti proizvodi nikada ne koriste u čistom obliku. Moraju se dodati baznim uljima – od koštica grožđa, ulju koštica kajsije, maslinovom, kokosovom itd. Tako ćete imati koristi, a ne štete.

Tonici na bazi alkohola za masnu kožu

Ljubav prema tonicima na bazi alkohola često se javlja kod mladih devojaka čija je koža sklona osipu i oslobađanju veće količine sebuma. Čini im se da, koristeći alkoholni tonik, jednim udarcem ubijaju dve muve: isušuju kožu i uklanjaju uzrok akni. Kao rezultat toga, nakon korišćenja takvih tonika već u odrasloj dobi, suočene su s činjenicom da njihova koža postaje ne samo masna, već i dehidrirana, osetljiva i sklona iritacijama.

Takvoj koži nije lako ugoditi, kao ni odabrati odgovarajuću negu za nju. Zapamtite: alkoholni tonici mogu se primenjivati samo lokalno i samo ako ih prepiše dermatolog. U ostalim slučajevima bolje je koristiti kozmetičke proizvode s kiselinama (kreme, serumi, tonici) – to je salicilna kiselina koja pomaže u borbi protiv osipa te AHA i BHA kiseline koje regulišu sebum.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram