Pet najpoželjnijih boja za leto 2021. godine

Moda i lepota 11. jun 202119:51 > 19:52
Pet najpoželjnijih boja za ljeto 2021. godine
Zelena boja Foto:Shutterstock

Ljubiteljke mode širom sveta imaju velika očekivanja od ovog leta. S obzirom na to da je oblačenje tokom pandemije palo u drugi plan, zanemarili smo svoju garderobu u iščekivanju nekih boljih dana. Oni su napokon tu zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji pa mnogi najavljuju da će ovo leto biti svojevrsna modna renesansa.

Pravila nema i dopušteno je sve, a u odvažnim modnim igrama saveznik će nam biti i boje koje znalci nazivaju najpoželjnijima za nadolazeću letnu sezonu. Pastelne nijanse prebacite u zadnji deo ormara, a napred izvadite sve komade u jarkim nijansama jer će upravo one vladati ovo leto, piše zadovoljna.hr. 

PLAVA

Birajte tople i jarke nijanse poput ultramarin ili pak kobalt plave boje. Za razliku od neutralne mornarske plave koja često posluži kao baza za vrlo decentnu kombinaciju, ove nijanse vrlo su upečatljive i svaku kombinaciju učiniće efektnom.

Pet najpoželjnijih boja za ljeto 2021. godine
Plava boja Foto:Shutterstock/andersphoto

 

ŽUTA

Stručnjaci je nazivaju bojom sreće, optimizma, topline i nade. U trenucima kada se želite osećati bolje, odaberite žute odevne komade koji će vam instantno popraviti raspoloženje. Umesto bledih i svetlih nijansi, modni znalci za ovu sezonu preporučuju one najefektnije poput takozvane kanarinac žute.

Pet najpoželjnijih boja za ljeto 2021. godine
Žuta boja Foto:Shutterstock/Creative Lab

NARANDŽASTA

Gotovo da nema efektnije i odvažnije boje od narandžaste. Bez obzira na to koju nijansu narandžaste odaberete, osvežićete svoju kombinaciju, ali ovo leto poigrajte se s najupečatljivijim nijansama.

Pet najpoželjnijih boja za ljeto 2021. godine
Narandžasta boja Foto:Shutterstock/andersphoto

RUŽIČASTA

Jarka, topla i hrabra – ružičasta vas odmah lansira u centar pažnje, bez obzira na to nosite li samo jedan detalj u toj nijansi ili ste odvažno odabrali više odevnih komada.

Pet najpoželjnijih boja za ljeto 2021. godine
Fuksija Foto:Shutterstock

ZELENA

Na vidljivom spektru boja, između plave i žute smestila se jedna od najlepših postojećih boja – zelena. Ona je simbol prirode, njena obnavljanja i rasta, a pogled na nju u nama stvara osećaj smirenosti. Ove letne sezone u svoj ormar ubacite neki odevni komad ili dodatak u boji deteline i(li) tople grašak zelene nijanse.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram