Pet frizura koje zasluženo idu u istoriju

Moda i lepota 28. jan 202114:50 > 11. maj 2021 12:10
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Naišla si na svoju staru fotografiju i ne možeš da poveruješ kakvu si frizuru nekad nosila? Trendovi brzinom dolaze i prolaze, pa je ponekad teško ići ukorak sa svim novitetima. Zato je dobro znati šta je to in, a šta je pase u stilizovanju kose.

Visoke punđe

Svojevremeno su visoke punđe, posebno one pravljene uz pomoć okruglih spužvastih gumica, bile među najpopularnijim frizurama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mik (@luxless_)

Ipak, slava im je proteklih godina bledela. Naravno da ih zbog praktičnosti rado nosimo leti, ali stroge i zalizane forme ustupile su mesto opuštenom, ležernom izgledu, pišu na sajtu 24sata.hr.

Danas su visoke punđe uglavnom zamenile niske punđe koje se smatraju prefinjenim i sofisticiranim. Ne čudi što je reč o frizuri koju neretko možemo da vidimo na damama iz kraljevskih porodica.

Space bun

Na listu trendi frizura prošlog leta se, zahvaljujući pevačici Dženifer Lopez, vratila i jedna koju smo obožavale kao devojčice. To su zapravo dve punđice iznad ušiju, inspirisane fiktivnim likovima – Mini Maus i princezom Lejom, a naziv im potiče baš iz reference na serijal ‘Ratovi zvezda’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carissa (@fatherissa)

Međutim, čini se da je ova frizura bila popularna samo jedno leto. Sada težimo ženstvenijem izgledu, pa je niska punđa vezana u više čvorova bolja opcija.

Guste kovrdže

Guste lokne napravljene uz pomoć alatki za oblikovanje kose neretko izgledaju neprirodno. Kako biste to izbegli, slavni frizeri preporučuju da se radije odlučite za blage talase.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ApHogee (@aphogee)

 

Pročitajte još:

Osim što će vam pružiti željeni prirodni izgled, oni ne traže mnogo brige i vrlo je jednostavno postići ih. Takođe, kosu ne morate nužno da tretirate presom i figarom, možete da je uvijete i starim trikovima – krpicama ili viklerima.

Strogi bob

Bez brige, kraći bob i dalje ostaje jedna od najomiljenijih, a svakako i najtraženijih frizura na svetu. Poznati stilisti za kosu napominju da je jedina velika razlika u tome da se teži prirodnom, opuštenom izgledu kose, a da se izbegavaju stroge ravne linije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by last nostalgia ? (@lastnostalgia)

Asimetrične forme koje su volele Rijana i Viktorija Bekam ostavljamo u prošlosti, a sada težimo prirodnom izgledu kose koji je jednostavno održavati.

Ombre

Mogli bismo reći da je ombre na neko vreme otišao u zasluženu penziju. Umesto oštrih prelaza svetlije u tamniju boju sada preferiramo one postupne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atelier_beautyy

Jeste poželjno da cela boja ne bude iste nijanse, ali preporučuje se vertikalno stepenovanje boja, a ne horizontalno, kao što je slučaj s ombre tehnikom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram