Tri najbolje frizure za kišu i vetar: Ni vlaga ih ne kvari

Moda i lepota 28. sep 202007:11 > 11. maj 2021 12:11
frizure za kišu
Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Jesen nam je donela kišu i vetar, a s tim i probleme oko friziranja. Od vlage se kovrdžava kosa prilično nakostreši, ravna se slepi, a feniranje nema mnogo smisla jer svaka dlaka vodi svoju politiku. Instant rešenje su frizure kao stvorene za jesenje dane.

Regenerator za kovrdže

Ženama s ravnom kosom po kišnom vremenu vlasi izgledaju slepljeno, dok one s prirodno kovrdžavom kosom u trenu dobiju sitne neuredne loknice koje štrče na sve strane.

Da toga ne bi bilo, pre nego što izađeš napolje na kišu, kosu obavezno poprskaj regeneratorom u spreju koji se ne ispira. Tako se sitne dlačice neće oteti kontroli, a i kad ti se bude sušila kosa, ostaće uredna. S druge strane, nije preporučljivo da na kovrdžavu kosu stavljaš lak kad je napolju kiša jer će ti se lokne zamrsiti i slepiti, pišu na sajtu Harper Bazaar.com.

Niska punđa za svaku priliku

Vlaga na ovu frizuru skoro da uopšte ne utiče, a super je za razne prilike, od svakodnevnih obaveza do svečanih prijema.

Niska punđa, ne strogo zalizana, neće se pokvariti čak i ako malo pokisneš. Po želji možeš da je oplemeniš ponekom sitnom pletenicom ili zanimljivom ukosnicom.

Rep – i strog i opušten

Dobra stvar je što možeš da biraš između dve varijante konjskog repa: strogi, glatko povučeni rep, koji izgleda jednostavno i fino, ili opušteno vezan rep sa malo više laka.

Ovo je prava frizura za kišu jer čak i ako se napolju zadesiš bez kišobrana i pokisneš, rep će izgledati kao da si ga zagladila lakom za kosu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram