Parfemi za koje je dokazano da nas čine privlačnijim

Foto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Mirisi u nama mogu da probude razne emocije, kao i da nam vrate sećanja. Nauka je dokazala da nam neki mirisi ubrzavaju puls i bude seksepil. Koji parfemi imaju baš tu moć?

Zavodljiva moć parfema odavno je poznata, a bjuti industrija nikad nije prestala da traga za savršenom kompozicijom koja će i muškarce i žene učiniti privlačnijim, piše Tportal.

Dobro poznati seksepil zapravo nije ništa drugo nego prirodna reakcija izazvana nečijim fizičkim izgledom, glasom – ali i mirisom.

Koji mirisi su najzavodljiviji?

Parfemi s mošusom

Mošus je sastojak brojnih parfema, a ženama on miriše seksi, dok su muškarci dosta puta osetljivi na taj miris. Iako parfemi s mošusom neće zavesti suprotni pol, žene ga svejedno vole jer se obavijene njegovim mirisom osećaju zavodljivo i seksi, a onda se tako i ponašaju. Budući da odišu samopouzdanjam i seksepilom automatski su privlačnije.

Najpoznatiji parfemi s notom mošusa: Gucci Première by Gucci, Tresor Midnight Rose by Lancôme, For Her Pure Musc by Narciso Rodriguez.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Original parfemi Podgorica (@s_parfums_cg)

Citrusni mirisi

Parfemi koji sadrže note citrusa imaju direktan efekat na mozak. Na primer, miris narandže ili grejpa stvara pozitivnu reakciju koja smanjuje stres. Zbog toga mogu biti dobra opcija kad želite da se neko oseća prijatnou vašem društvu.

Ostale esencije, poput cimeta i lavande, imaju zato direktan efekat na telo, posebno kad su u pitanju muškarci. Prema studiji koju je sprovelo čikaško Udruženje za lečenje mirisa i ukusa, ti mirisi ubrzavaju protok krvi i uzbuđuju ih.

Najpoznatiji parfemi s notom citrusa: Eau Parfumée au Thé Vert by Bulgari, Lime Basil and Mandarin by Jo Malone, Côte d’Azur by Oribe.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sarah-Line (@sarahline.lifestyle)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram