„Ovo je prelepo“: Svet zapanjeno gleda u kostim Mis Ukrajine

Viktorija Apanasenko Foto: Instagram/missukraine_universe

Kostim simbolizuje borbu protiv tame.

Kostim Mis Ukrajine za takmičenje u nacionalnim nošnjama, na izboru za Mis Univerzuma bio je „Ratnik svetlosti“, koji je pohvaljen širom sveta zbog svoje simbolike.

Viktorija Apanasenko, koja predstavlja ratom razorenu zemlju na izboru za Mis Univerzuma u ​​Nju Orleansu 14. januara, otkrila je zadivljujuću haljinu sa velikim plavim i žutim krilima. Odeća je bila kompletirana mačem i pancirom.

U postu na Instagramu na stranici Mis Ukrajine piše: „Kostim ‘Ratnik svetlosti’ simbolizuje borbu naše nacije protiv tame. Kao Arhangel Mihailo, koji mačem brani Ukrajinu, ona nas štiti. Viktorija ima oružje u rukama, telo joj je pokriveno oklopom, a istovremeno nosi svetlost kroz tamu koja je došla u našu mirnu zemlju sa agresorom. Monolitni kombinezon simbolizuje oklop i obavija Viktoriju kao druga koža.

Kostim Lesije Patoke dizajniran je u Ukrajini za četiri meseca u ekstremnim uslovima, uz zvuke sirena, bez struje i uz sveće, dodaje se u objavi.

Na društvenim mrežama svi su se oduševili simbolikom kostima. „Ovo je zapanjujuće“, napisao je jedan. Drugi je prokomentarisao: „Prelepo, u svakom smislu.“

Korisnici društvenih mreža poželeli su Viktoriji sve najbolje na izboru. Jedan je napisao: „Ovaj kostim ne može biti bolji. Viktorija, naša Mis Ukrajine, želim vam da osvojite Mis Univerzuma 2023.“

Na izboru za Mis Univerzuma, pored nje, biće i mis Rusije, Ana Linjikova — koja je u sredu predstavila svoj kostim „Krune ruske imperije“.

U međuvremenu, dizajnerka kostima rekla je za Njujork post da je za njih „važno da pokažu svetu da je Ukrajina jaka, hrabra i nesalomiva“.

„Spremni smo da se borimo za svoju slobodu jer znamo njenu cenu”, kazala je ona.

***

Bonus video: Intervju Tamara Rudic / Somborske snajderke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram