Otvaranje Chanel revije razbesnelo svet: Prešli su granicu

Moda i lepota 26. jan 202211:14 > 11:58
Foto: Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia

Chanel je odlučio da šokira modni svet na Couture reviji za proleće/leto 2022. godine u Parizu. Reviju je otvorila unuka Grejs Keli, Šarlot Kaziragi, koja je na konju jahala modnom pistom. Ipak, reakcije na ovakvo otvaranje revije bile su podeljene.

Konj je otvorio Chanel reviju i svet ne prestaje da priča o tome.

Šarlot Kaziragi, koja ga je jahala, zauzimala je posebno mesto u srcu Karla Lagerfelda. Ona je nosila Chanel jaknu od crnog tvida i šljokica, najavljujući kolekciju zasnovanu na „neočekivanim dijalozima između materijala, prostora i prilika“.

„Ideja za dekoraciju revije potekla je iz dugogodišnje želje da radim sa Ksavijerom Vejlanom. Njegove reference na konstruktivizam me podsećaju na one kod Karla Lagerfelda“, rekla je dizajnerka Virdžini Vijar, misleći na umetnika najpoznatijeg po svom grafičkom vajarskom radu.

Foto: Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Revija je zamišljena kao konjička staza unutar zgrade Grand Palais Ephemere, koja će takođe služiti kao mesto održavanja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Scenografiju revije je Vijar opisala kao mesto na kome se oseća slobodno, a to se moglo videti u kolekciji. Bilo je lakoće i samopouzdanja u načinu na koji je uparila teksture u autftima, stvarajući dinamičnu garderobu, piše britanski Vogue.

Ipak, mnogi nisu blagonaklono gledali na korišćenje životinje u ove svrhe.

„Nepotrebno i blamantno“.

„Zar ovo zovu umetnošću?“

„Zar nisu mogli da poštede životinje ovoga?“

„Neukusno, uštogljeno i dosadno“, nizali su se komentari na Instagramu.

Pogledajte i sve autfite sa revije:

***

Bonus video: Svetske zvezde u Pirelijevom kalendaru kroz objektiv Brajana Adamsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram