Otrežnjujuće fotografije manekenki bez trunke šminke

Manekenka bez šminke
Foto: John Lamparski / Getty images / Profimedia

Iako obično kažu da se u slobodno vreme ne šminkaju, retko imamo priliku da ih vidimo bez trunke šminke.

Manekenke bez šminke su kao vi i ja. Imaju bubuljice, proširene pore, poneku flečicu od sunca, ožiljak, a i kad im je ten ujednačen – slika nije ista kao u editorijalima i na modnim revijama gde se njihovim licem i kosom bavi armija vrhunskih stručnjaka.

Bez šminke
Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

*

Model
Foto: Michael loccisano / Getty images / Profimedia

*

Model
Foto: Astrid Stawiarz / Getty images / Profimedia

Ove sezone smo videli dosta revija na svetskim Nedeljama mode koje su prikazale sličnu „prirodnu“ estetiku – obrve začešljane na gore, malo sjaja na kapcima i krema u boji koja daje malo sjaja. Pa ipak, ni to nije baš isto kao potpuno prirodna lica. Prirodna lica imaju podočnjake, na njima se vidi umor, ali i da li pijemo malo vode, da li smo sinoć preterale s alkoholom i da li smo zaboravile da skinemo šminku.

Model
Foto: Jenny Anderson / Getty images / Profimedia

*

Model
Foto: John Lamparski / Getty images / Profimedia

*

Model
Foto: John Lamparski / Getty images / Profimedia

*

Model
Foto: John Lamparski / Getty images / Profimedia

I kad smo već kod prirodnog lica i nege… Srpska manekenka Milica Rajković koja je ove sezone bila jako tražena u Milanu, otkrila nam je da se pridržava saveta svoje bake i da izbegava da koristi mnogo preparata.

„Nisam imala problematično lice, tako da jedino radim higijenske tretmane – zbog stvari koje se nagomilavaju na licu. Jedna tajna za čistiju i zdraviju kožu jeste tuširanje hladnom vodom. To mi je promenilo izgled kože, koja je osetljiva i suva. Bio je to veliki preokret za mene, uz korišćenje nekih hidratantnih mleka s vremena na vreme. Ali najvažnije je da koža diše – uz dobar san i ishranu, stvarno se postiže prirodni izgled“, rekla nam je Milica.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram