Otišla sam na preskupi tretman obrva u Beogradu i gorko se pokajala

Foto: Privatna arhiva

Za te pare, svako očekuje i zaslužuje mnogo više.

Mesecima sam slušala drugarice koje su uradile neku od tehnika trajnog iscrtavanja obrva kako im je to dosta skratilo proces šminkanje, da im je otvorilo oči, da izgledaju svežije i lepše.

Slušajući njihove priče, rešila sam da i ja konačno uradim te obrve, o kojima se poslednjih godina priča na svakom koraku.

Odlučila sam se za salon po preporuci drugarica koje su ih tamo uradile, a i reklama na Instagramu im je bila odlična, što mi je dodatno privuklo pažnju. Cena jeste bila „malo jača“ u odnosu na ostale salone, ali sam odvojila 15.000 dinara za to, plus 20 evra za korekciju, i novac mi nije predstavljao problem.

Međutim, sve te drugarice koje su išle u pomenuti salon videla sam nedelju ili dve posle tretmana. Trebalo je da sačekam dva, tri meseca.

Pozvala sam salon, zakazala termin, onda se na licu mesta dogovorila sa dečkom koji je trebalo da ih radi o obliku i nijansi i legla sam na sto.

Sam tretman trajao je nešto više od dva sata, a tehnika koju smo izabrali je bila boldbrow. To je iscrtavanje obrva uz pomoć microbladea koji ubacuje pigment u kožu, u boji prirodne dlake, vrlo plitko, u bazalnu membranu između epidermisa i dermisa. Laički rečeno, dubina na koju ide pigment prilikom iscrtavanja slična je dubini ogrebotine.

Bol je prisutan sve vreme, ali nije neki koji ne može da se podnese. Nakon ta dva sata dobila sam debele obrve, oko kojih mi je kože bila prilično crvena, ali dečko koji ih je radio objasnio mi je kako to tako treba i da će već za par dana biti svetlije, tanje, ali i da će se ljuštiti do dve nedelje. Bila sam spremna na to i nikakav problem mi nije predstavljao „oporavak“.

Foto: Privatna arhiva

Dodatno mi je objasnio kako treba da ih negujem – pranje blagim sapunom prvih par dana više puta dnevno, a kada već krenu da se ljušte, samo ujutru i uveče. Dao mi je i kremu kojom je trebalo da ih mažem, i napomenuo da ako dođe do nekih problema da ga obavezno zovem.

Pošto sam se pridržavala njegovih saveta, nikakve komplikacije nisam imala.

Međutim, kako su obrve počele da se ljušte, tako je i boja odlazila. Posle samo tri nedelje ja sam ostala skoro bez obrva.

Kada sam pozvala momka koji ih je radio, rekao mi je da je to normalno, kako treba da dođem na korekciju nakon mesec dana i da će se to sve srediti i da ću imati obrve kao one devojke sa Instagrama.

Foto: Privatna arhiva

Otišla sam i na tu korekciju. Sam postupak je dosta kraće trajao, ali rezultati isti – nakon dve, tri nedelje moje obrve su nestale. Inače, trebalo je da stoje na mom licu do dve godine, nakon čega bih išla na korekcije.

Ponovo sam ga zvala, međutim, on mi je rekao kako je moja koža masna i da to nije do njega, već do mog tipa kože i kako mogu da odem na još jednu korekciju, koju bih naravno platila.

Foto: Privatna arhiva

U međuvremenu sam se čula sa drugaricama koje su radile obrve u istom salonu gde i ja, kojima su takođe nestale, a sve do jedne su dobile isti odgovor kao i ja.

Na tu treću korekciju nisam otišla, jer ako dva puta nisam dobila ono što sam želela, zašto bi treći put bilo drugačije? A ni novac mi se više nije bacao. Jedna drugarica je, međutim, otišla, i eno je sada na laserskom skidanju, pošto su joj obrve potpuno uništene.

I zato, pre nego što se odlučite na bilo koji tretman, a posebno na licu, dobro se raspitajte i proverite kod koga idete. Ja sam iz ovoga izašla bez poslednica, ali novac mi niko nije vratio, i sigurna sam da ima i onih sa mnogo težim pričama.

***

BONUS VIDEO: Šminkerka Konstrakte stvara magiju pred nastup

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram