Odgovor Bershke na skandal: Kamere snimaju nešto drugo

Bershka
Bershka; Foto: Ink Drop / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što se na društvenim mrežama otkrilo da u radnji Bershka postoji kamera koja snima kabine za presvlačenje, uputili smo nekoliko pitanja na adresu Bershka Serbia.

Blogerka i novinarka Branislava Antonić Aleksić je skrenula pažnju na problem na koje su joj ukazale čitateljke – da postoje kamere (što je utvrdila policija) tačno iznad kabina za presvlačenje u prodavnici Bershka. Otišli smo u radnju i uverili se da je kamera zaista tamo. Direkciji Indirexa poslali smo sledeća pitanja: Zašto su kamere postavljene na tom mestu? Ko ima uvid u te snimke, koji su veoma privatni jer su žene u sasvim ranjivoj situaciji? Šta ćete preduzeti povodom kamera? Da li su kamere postavljene u svim radnjama brendova u okviru Inditexa?

Odgovor koji smo dobili u ovom trenutku nema baš mnogo smisla.

Pročitajte još:

„Hvala vam mnogo na vašim komentarima i na tome što ste nam skrenuli pažnju na ovaj problem. U našoj kompaiji Bershka radimo na zaštiti zdravlja i sigurnosti naših kupaca i zaposlenih. U tom smislu želimo da naglasimo da kompanija Bershka uopšte i ni pod kojim uslovima ne snima klijente u kabinama za probu. Kamera za koju pitate snima isključivo područje blagajne i to je jedina svrha zbog koje je tamo postavljena. Takođe imajte na umu da su, po najstrožijim procedurama i zakonima snimci naših video sistema dostupni nadležnim organima“, odgovorili su nam iz Bershke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram