Novi način stavljanja ajlajnera je čista umetnost

Moda i lepota 18. mar 202014:59 > 11. maj 2021 12:12
Foto: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Ajlajner se više ne nosi isključivo na liniji trepavica, već se polako, ali sigurno okreće ka gornjem delu kapka, pa čak i prema samim obrvama.

Tradicionalno nanošenje ajlajnera na liniju direktno iznad trepavica sigurno neće izaći iz mode – uostalom, u trendu je bukvalno hiljadama godina, još od Kleopatrinog vremena – ali zato oni malo hrabriji zaljubljenici u mejkap sve češće eksperimentišu sa nešto hrabrijim i drugačijim izgledom. Điđi Hadid i šminker Patrik Ta su nedavno na Nedelji mode u Parizu pokazali kako jedna obična, potpuno ravna bela linija na kapcima može da bude još efektnija od klasičnog mačkastog ajlajnera.

I nisu jedini kojima je ovo palo na pamet.

Foto: Profimedia.rs

 

Ovaj trend osvaja sve više modnih pista, pa se tako slavni šminkeri skoro pa takmiče ko će pronaći kreativniji i inovativniji način da nanese ajlajner. Svetlije boje su popularnije od klasične crne, a posebno je u trendu bela, koja daje potpuno drugu dimenziju oku i čini da šminka izgleda minimalistički, čisto i futuristički.

Pročitaj još:

Međutim, ovakva šminka nije osvojila samo modne piste, već i naš Instagram news feed, koji je sve ćešće pun ovakvih i sličnih šminkerskih poduhvata i eksperimenata.

Postoji više načina da se ajlajner „popne“ sa linije trepavica na kapak, a jedan od popularnijih je da se linije spoje, pa tako izgleda kao da se ajlajner nastavlja i uokviruje ceo kapak. Ovo daje dodatnu dubinu pogledu, a ne izgleda previše napadno, jer se gornja linija vidi samo kad trepnete ili zažmurite. Dok je oko otvoreno, izgleda kao da imate običan ajlajner.

Foto: Profimedia.rs

 

„Volim ovaj trend, jer pokazuje da ajlajner može da se koristi na bilo kom delu kapka. Šminka se razvija i mejkap umetnici uvek pokušavaju da pronađu nove stvari. Ovim možete da postignete dramatičan izgled, a možete da uradite i nešto vrlo jednostavno, kao što je obična bela linija“, savetuje Ta.

Ukoliko se odlučite da isprobate novi trend, najbolje bi bilo da odaberete postojan proizvod, koji se neće razmazati u toku dana, budući da se nanosi na deo kapka koji je u prevoju, pa dolazi do trenja. Takođe, za dnevne varijante izbegavajte crnu boju i radije se odlučite za nešto svežije, zabavnije i hrabrije.