Video o ajlajneru koji je pogledalo 52 miliona ljudi

Kaja Gerber
Kaja Gerber; Foto: Profimedia

Kada na Jutjubu ukucaš "ajlajner" jedan od prvih po broju pregleda je video bjuti influenserke Lupe Netro koji je pogledalo 54 miliona ljudi. Ona u svom tutorijalu prikazuje devet načina na koji se crnim tušem može izvući savršena linija.

Jako je tanka linija između ajlajnera zbog kog će vam ceo dan svi govoriti kako izgledate fenomenalno i onog koji će izgledati kao da ste legli pripiti i prespavali sa šminkom. S druge strane, mačkasti crni ajlajner može dati pomalo misteriozan šmek, može da istakne oblik ili boju vaših očiju, ali velika je šansa i da ih vizuelno zatvori i usitni.

Potrebno je strpljenja i vremena da bi se savladala veština nanošenja ajlajnera, a te dve stvari retko imamo na raspolaganju. Zato smo izdvojili nekoliko trikova koji će posebno obradovati sve lenje devojke. Trese vam se ruka? Rešenje je smešno lako. Nejednaka „krila“? I za to ima leka.

Mejkap artista Erik Soto kaže da kada vam se tresu ruke treba da zgrčite prste na nogama i da bez obzira koliko to delovalo blesavo – njemu i njegovim kolegama uvek upali. Stisnu prste na nogama i ruka prestane da se trese.

Ako zabrljate i hoćete da izbrišete zamrljani ili neravni deo, umočite štapić za uši u sredstvo za skidanje šminke, pređite preko tog dela kapka i onda nanesite malo korektora.

Jedan od najefektivnijih načina da dobijete efekat „smokey eyes“ je zapravo jako lak. Treba vam mekša olovka za oči i četkica (kao ona za senku). Izvucite širu liniju duž kapka i četkicom pređite preko nje da biste je ublažili i omekšali.

Kada želite mačkasti ajlajner na oku, prvo pod uglom od 45 stepeni izvucite linije na spoljnom delu (krila), pa tek onda duž kapka da biste spojili krilo sa linijom.

Kada baš nemate nerava za igranje ili vam se mnogo žuri, probajte foru koju je apsolvirao šminker Bijonse – Ser Džon B. On uvek crnu olovku stavi i u unutrašnji deo donjeg kapka.

Lupa Netro u svom videu demonstrira devet načina da stavite ajlajner, neki su više za dan, drugi za veče. Koristi ajlajner u gelu, ali se on može zameniti klasičnim tečnim ili onim u olovci sa četkicom.