Nova Sports Illustrated manekenka ima 57 godina i prelepa je

Moda i lepota 18. mar 202115:14 > 11. maj 2021 12:09
Foto: Instagram/ageisbeauty

Magazin Sports Illustrated, koji je poznat po editorijalima u kojim najlepši modeli poziraju u bikiniju, pomerio je granice odabirom svog novog zaštitnog lica: manekenke Keti Džejkobs, koja ima 57 godina.

Dok su nekad editorijali u bikiniju bili rezervisani samo za mršave, visoke i mlade devojke, to se konačno menja. Plas sajz modeli postaju sve više zastupljeni u modnim kampanjama, a ruši se i starosna granica.

Zvezda Sports Illustrated editorijala u kojima predstavljaju nova lica je Keti Džejkobs, prelepa žena koja ima 57 godina. Ona je najstarije novo lice ovog magazina u istoriji.

Keti zapravo nije najstarija manekenka koja se pojavila u Sports Illustrated – ta čast pripada Kristi Brinkli, koja je poslednji put pozirala za njihovo izdanje u 63. godini. Ali jeste najstarija u kategoriji novih modela koje predstavljaju.

Pre ovog editorijala, ona je takođe hodala pistom na Nedelji kupaćih kostima u Majamiju.

„Ja sam deo većeg pokreta žena širom sveta koje govore da im je svega dosta. Vreme je da preuzmemo kontrolu i pokažemo svetu da lepota nema starosnu granicu i da i niske devojke mogu da budu modeli“, rekla je Keti, koja je visoka 160 cm.

Pročitajte još:

Ona se nada da će njeno pojavljivanje u izdanju čuvenog magazina pomoći da se promene pogledi na lepotu.

„Dve stvari koje kod sebe ne možete promeniti su koliko imate godina i koliko ste visoki“, rekla je.

Keti kaže da je svesna da se žene osećaju užasno kada pređu 50. godinu života.

„Nadam se da će druge žene, koje se plaše da ostvare svoje snove, pogledati mene i reći: ‘hej, ako je to učinila sa 57 godina, mogu i ja to da učinim bez obzira na to koliko imam godina'“, poručuje.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram