Nova boja kose Bijonse najtraženija u frizerskim salonima

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tehnika pramenova koja stvara iluziju pune i guste kose.

Ovogodišnju svečanost dodele Oscara otvorila je Bijonse izvođenjem pesme „Be Alive“, koja joj je donela prvu nominaciju za zlatnu statuu.

Tom prilikom je pokazala i novu boju kose pa je tamnu nijansu na koju smo navikli, zamenila nijansama karamele sa svetlim pramenovima koje frizeri nazivaju tzv. shadow highlights.

Iza looka stoji njena dugogodišnja frizerka Rita Hazan, koja je ispričala kako su pramenovi u kosi „strateški“ raspoređeni kako bi se postigla višedimenzionalnost i sunkissed efekt, odnosno pramenovi koji izgledaju kao da su obasjani suncem.

Ovakva tehnika stvara iluziju pune i guste kose, pojasnila je Rita, a prenosi večernji.hr.

Ovakvi pramenovi odlično funkcionišu u svakodnevnim izdanjima, ali i u svečanim, formalnim prigodama, a jednako dobro izgledaju kad se nose na savršeno ravnoj kosi ili prirodnim valovima.

Rita je pojasnila kako ovakvi pramenovi nisu rezervisani samo za plavuše, odnosno da ovakvu tehniku mogu isprobati osobe sa svim nijansama kose, od brineta do crvenokosih.

Pramenovi se kreiraju tako da, izgledaju kao da je kosa prirodno posvetljena od sunca, a Hazan je dodala da će biti glavni trend ovog proleća zbog svoje nosivosti i svestranosti.

Ako i sami poželite ovakvu frizuru, stručnjakinja savetuje razgovor s frizerom jer održavanje ovakvih pramenova nije najjednostavnije.

„Ako želite da višedimenzionalna boja zaista bude svetla i odvažna, da ne izbledi ili ne poprimi neželjene narandžaste tonove, važno je da je redovno održavate jer su istaknuti delovi svetli i uokviruju lice. O ovakvim pramenovima uvek treba brinuti da izgledaju sveže, kako se ne bi ličili na izrastak.“

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram