Nataša je želela venčanicu drugačiju od svih – dobila je ostvarenje sna i fotografije koje ostavljaju bez daha

Foto: Nikola Šegan

Nataša Medić Korolija iz Novog Sada je vlasnica jedne od najlepših i najoriginalnijih venčanica koje smo videli. Ispričala nam je svoju priču o toj posebnoj haljini.

Pravu venčanicu nije lako naći, ali verovanje kaže da ona prava uvek nađe mladu.

Idealan primer toga je Nataša Medić Korolija, pejzažna arhitektica iz Novog Sada, koja kaže da nije bila jedna od onih devojčica koje maštaju o svom venčanju – ali je uvek znala kakvu venčanicu želi.

Za svoju haljinu kaže da nekad pomisli da je bila „too much“, ali zna da je upravo taj model prikazao nju i njen karakter u istinskom svetlu.

Foto: Nikola Šegan

Ona za naš portal otkriva kako je upoznala svog muža.

„Luka i ja smo se upoznali na proleće 2018. Ja sam sa svojim drugarima otišla nakon predavanja na Petrovaradinsku tvrđavu, gde smo videli njega sa njegovim prijateljima. Vrlo neobičan prvi susret, jer smo upali u katakombe kako bi ih istraživali – moglo se završiti kobno budući da smo se zagubili u povratku. Iskustvo je bilo krajnje traumatično, ali kad smo izašli odatle bila sam presrećna što sam živa“, otkriva Nataša.

Foto: Nikola Šegan

Kao i u svim bajkama, tako i u ovoj modernoj – nije sve išlo lako i glatko.

„Nakon pomenutog događaja, gde sam ja više komunicirala sa njegovim društvom nego sa njim, Luka i njegov prijatelj su me dodali na društvenim mrežama, ali se ništa nije desilo niti smo komunicirali. U to vreme smo oboje imali partnere, i tek na jesen 2019. godine sam videla da on i nekoliko njegovih prijatelja organizuju žurku u Labu i otišla sa drugaricom. Kada smo se sreli samo smo otišli na terasu da pričamo. Tu noć smo završili na afteru kod našeg venčanog kuma i od tada smo zajedno! Ja sam u početku pokušavala da negiram to jer je Luka tri godine mlađi od mene, ali sad shvatam koliko je to bilo potpuno suludo“, iskrena je Nataša.

Foto: Nikola Šegan

Ona možda nije bila jedna od onih devojčica koje zamišljaju kako će im jednog dana izgledati venčanje, ali za to ipak nikad nije kasno.

„Nisam ga zamišljala, čak nisam ni mislila da sam osoba koja bi ikada mogla da se uda. Tokom naše veze mi je bilo lepo i dovoljno i bez takvih stvari. Izgleda da je bilo potrebno da me Luka pita da se udam za njega da bih počela da zamišljam i maštam“, priča Nataša.

Foto: Nikola Šegan

Svadbena organizacija je obično najstresniji deo cele ceremonije, ali sa Natašom i Lukom nije bilo tako.

„Skoro sve sam isplanirala sama, naravno u dogovoru sa Lukom. Oko prostora smo se složili doslovno tri dana nakon što smo se verili i kada smo čuli da imaju slobodan termin za tu godinu oboje smo poleteli da se to tada i desi“, priča ona.

Foto: Nikola Šegan

Da ništa nije slučajno, potvrđuje i priča o tome kako je Nataša upoznala čoveka koji će biti zadužen za njenu magičnu venčanicu.

„Te godine sam kumovala i to je bilo u planu duže vreme. Kreator Marko Jović, kod kojeg sam šila haljinu, toliko mi se dopao, da sam shvatila da je najlakše da kod njega radim i venčanicu – prosto je bilo zgodno. Nisam želela da šetam po salonima i gledam kada ko može da mi iznajmi nešto što je nosilo već dosta žena pre mene“, ističe ona.

Foto: Nikola Šegan

Nataša otkriva da klasične haljine nisu nešto u čemu bi se udala, ali da je u jednom trenutku ipak i njih razmatrala.

„Nisam bila sigurna da li će biti bela ‘obična’ venčanica ili će biti nešto malo više u mom fazonu. Marko i ja smo se vrlo lako razumeli oko moje haljine za kumovanje, pa sam imala utisak da je odlučan i iskren kao i ja, išlo je upravo tako kako sam i mislila da će ići – brzo, odlučno i bez stresa“, podvlači ona.

Foto: Nikola Šegan

Objasnila nam je da je vodeći kriterijum za izbor venčanice glasio – ona koja lebdi.

„Među Markovim fotkama na Instagramu sam zapazila haljinu koja je na modelu izgledala lagano i kao da lebdi, i shvatila sam brzo da ne želim da nosim belu haljinu već upravo tu, magičnu i poletnu“, akcentuje ona.

A ono što je najlepše na kraju, venčanica u kojoj se udala je ostvarenje sna iz detinjstva.

Foto: Nikola Šegan

„Budući da nisam razmišljala o svom venčanju, lagala bih ako bih rekla da sam imala viziju venčanice. Znala sam o sebi to da ne volim da radim stvari po pravilima, i pošto je venčanica bila malo riskantan izbor, jedino sam se plašila Lukine reakcije kada me ugleda na dan venčanja! Srećom, on je bio oduševljen“, kaže Nataša.

Pored senzacionalne venčanice, posebnu pažnju su nam privukle svadbene fotografije Luke i Nataše. Ni dvorac, ni jezero ni studio – već pašnjaci i ovce.

Foto: Nikola Šegan

„Lokaciju je odabrao naš fotograf Nikola Šegan, skroz po našem ukusu. Kada je ugledao venčanicu rekao je da ima odličnu lokaciju za nas, i nije pogrešio, pašnjaci iznad Čerevića su zaista magični u zalazak sunca“, otkriva Nataša.

Opisala nam je i kako je sve to izgledalo.

„Otišli smo na fotkanje dve nedelje nakon venčanja, sećam se da je bilo pretoplo i da mi je bilo teško da hendlujem šetnju po brdima u njoj, prvo nisam ni bila u hajpu oko fotkanja, a onda se nešto desilo (mislim da nas je Nikola naterao da se potrudimo malo više). Shvatila sam da je predeo fantastičan i da će takva venčanica više doći do izražaja, i počela je zabava. Stado ovaca je bilo tu potpuno neplanski i pred sam kraj fotkanja ovce su počele da trče oko nas i uleću u kadar, strava momenat i drago mi je što je dokumentovan za ceo život“.

Foto: Nikola Šegan

Za kraj, pitali smo je i da li bi nešto promenila.

„Ne bih ništa menjala! I dalje se ponekad zapitam da li mi je venčanica bila ‘too much’ za taj događaj, ali onda shvatim da sam to ja i da sam samo iskoristila dan venčanja da više pokažem sebe kakva jesam, a ne kakvom me zamišljaju ljudi u mom okruženju. Venčanicu čuvam, i nadam se da ću imati kome da je prosledim u budućnosti“, zaključuje ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram