Našla sam 13 puta jeftiniju verziju čizama od 1.990 evra za kojima su svi ludi

Milano
Foto: Cinzia Camela / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Najpoželjnije čizme sezone.

Ove zime podigao se stvarno veliki hajp oko Balenciaga Cagole čizama, a mnogi su ih proglasili i najpoželjnijim čizmama sezone.

Od modnih urednica do influenserki, od običnih devojaka do svetskih zvezda, ove crne čizme sa tankom štiklom, skoro jednako tankog špica i sa metalnim kopčama bile su svuda.

Cena do kolena visokog modela je 1.990 evra dok su niže čizmice 1.580 evra, a upravo zbog ove cene, razveselile su nas i „lažne cagolice“.

Foto: balenciaga.com

Dok će jedni reći hvala nebesima na high streetu koji bez pardona „skida“ visoku modu, drugi, koji tu visoku modu možda mogu lakše da priušte, će reći da nema spora koje su čizmice „prave“ i da im nijedna jeftinija verzija nije dostojna zamena.

Pa… svakom svoje. Mi ćemo se ipak posvetiti brendovima koji nam nude pristupačne verzije skupih dizajnerskih komada jer, zar nije to i nije poenta high street prodavnica?

Foto: Zara

Ok, vidi se koje su Balenciaga čizme, a koje Zarine, ali i jedne i druge izgledaju dobro. Da li su ove druge kopija ovih prvih? Pa, kopija baš nisu, verovatno ni ne smeju biti, ali gde je pronađena inspiracija nema sumnje.

Ove Zarine imaju 1,5 centimetara nižu potpeticu od 9 centimetara koliko ona iznosi na cagolicama, manje su nakićene kopčama, ali takođe su od prave kože i koštaju 119 evra, a jeftinije su od originala i vi[e od trinaest puta.

„I rest my case“, rekli bi u američkim pravničkim serijama, piše miss7.hr.

***

BONUS VIDEO: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram