Najtrendi frizura za koju se možete odlučiti ovog proleća

frizura
Foto: Ferruccio Dall'Aglio / ShowBit / Profimedia

Frizura za one koji se osećaju dovoljno hrabrima za promenu.

Svake godine ispliva barem jedna odvažna frizura koja dominira kad se radi o bjuti trendovima. O mnogim trendovima se priča, ali samo se neki nađu na vrhu liste najtraženijih frizura u salonima. Ovo će definitivno biti jedna od tih frizura, pogotovo za one koji se osećaju dovoljno hrabrima za promenu.

Ove godine tu je jedna malo odvažnija frizura za koju se čini da će vladati – mixie!

Mixie frizura je stvarno zabavna i edgy, a moći ćete da je vidite svuda u 2022. godini. U pitanju je miks fudbalerke i pixie frizure – kratka je spreda, duža otpozadi.

Look se zapravo bazira na wolf frizuri, ali s preokretom, a idealan je za one koji žele da eksperimentišu s kratkom kosom. Iako bi to moglo zvučati neuverljivo, frizerski stilisti čvrsto su uvereni da mixie podjednako dobro funkcioniše u stvarnom životu kao i na pisti. Nakon brojnih izolacija, ograničenih izlazaka i društvenog života, mnogi od nas su već odavno počeli da eksperimentišu sa svojim izgledom. Upravo zato se sve veći broj trendseterki odlučuje za kreativne frizure kao što je ova, piše Journal.hr.

Mixie je frizura kojoj nije potrebno puno da bi izgledala sjajno

Svakim danom usvajamo nove, ali i menjamo neke stare bjuti navike. Ali sve manje vremena želimo da ulažemo u svoju frizuru. Upravo zato tražimo stilove koji su jednostavni i zahtevaju malo ili nimalo oblikovanja. Mixie je idealan za one koji traže jednostavnu frizuru u koju nije potrebno ulagati puno vremena da bi izgledala sjajno u svakom trenutku, bez upotrebe uređaja za oblikovanje.

Umesto toga, dovoljno je poprskati sprej s morskom solju kako biste kreirali dodatnu teksturu. Osim toga možete upotrebiti mat kremu ili naneti vosak na vrhove kose kako biste postigle volumen i kreirale dodatnu dimenziju frizuri. Dobra vest je da je mixie u osnovi univerzalna frizura i pristaje svim tipovima kose i teksturama. Tankoj kosi može pružiti dodatni volumen i teksturu, a pristaje i gustoj kao i talasastoj kosi. To je vrlo slobodna frizura koja nije previše stilizovana ili preopterećena.

Ako ste spremne da rezervišete svoj termin u salonu, nemojte zaboraviti da ponesete nekoliko fotografija ove frizure kako biste mogli da ih pokažete svom frizeru. On će vam reći šta će najbolje pristajati vašoj kosi. Mixie može biti malo kraći, ali i duži, št god vama više odgovara i kakav look želite da kreirate uz ovu istinski svestranu frizuru. Važne tačke oko kojih trebate razgovarati sa svojim frizerom su i to želite li šiške, koju vrstu šiški i koliko ih kratke ili dugačke želite.

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram