Najtraženija boja kose za proleće 2024.

Blejk Lajvli
Foto: AO Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Ako ste rešene da menjate boju kose, pogledajte nijanse koje su poznati već odabrali kao ultimativni trend.

U proleće smo ušli spremni za sve promene koje donosi prelazni period. Prilagodili smo garderobu novim temperaturama, sklonili zimske kapute, a izvadili lake jakne, kabanice, blejzere, kao i slingback cipele, mokasine i baletanke.

A kako je proleće idealno vreme za promene, na red dolazi i boja kose ili frizure. Svaka sezona nam donosi neke novine kao i trendove u frizerskim salonima. Osim boba, plava se vratila kao jedan od vodećih trendova, ali ne brinite – tu se ne završava. Evo šta ćemo još nositi u narednim mesecima:

Wine Country Red

WALTER / Bestimage / Profimedia

Dua Lipa koja trenutno nosi crvenkastu boju, poput glumice Šenon Elizabet iz „American Pie“, jedna je od glavnim predstavnica ovog trenda.

Crvene koje se kreću oko plavih, ljubičastih i vinskih tonova. Imaju dublji i bogatiji ton da kosi daju još dramatičniji efekat koji je veoma zabavan i smeo za proleće. Važno je konsultovati se koje crvene nijanse najbolje pristaju kojem tonu kože, jer to ima veliki uticaj na sam izbor nijanse.

Tortoiseshell Bronde

BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kombinacija tamnozlatnoplave, svijetlezlatnosmeđe, bogate smeđe i karamela plave kao Žizel Bundšen. Za ovu boju potrebno je kod frizera zakazati balejaž, tretman i način farbanja kose koji već godinama važi za jedan od najpopularnijih.

Serena van der Woodsen Blonde

VICTOR AUBRY / Sipa Press / Profimedia

Trake za kosu u stilu Bler, ali boja kose kao Serena. „Zlatne plavuše“ su jedan od omiljenih trendova, kao i sve nijanse plave kose koje daju osunčani sjaj i nisu preterano teške za održavanje.

Burgundy Brown

David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ova divna smeđa odiše sjajem, bogatstvom i reflektirajućim crvenim tonovima na suncu. Od srednje tamne do skroz tamnosmeđe, sve boje dolaze u obzir. A najznačajnije karakteristike ove posebne nijanse su to što daju dugotrajnu dubinu i zdraviji izgled kose.

Crystal Clear

Elizabeth Goodenough / Everett / Profimedia

„Crystal Clear“ nijansa sive boje je nešto između zlatne i srebrne, a može se pohvaliti čistoćom kristala s neutralnim, kremastim tonovima. Boja je izvrsna za sve one koji žele da ostanu u platinastim vodama ili one s prirodno svetlo, sedom ili belom kosom.

Bowie Blue

ImagePressAgency/face to face / Face to Face / Profimedia

Dejvid Bouvi u Velvet Goldmine inspiracija je za ovu boju, a uz njega i Kejt Vinslet u Eternal Sunshine of the Spotless Mind, kako piše StoryBook. Upravo ovo može biti vaša smela  promena ovog proleća.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram