Starinska frizura koju trendseterke obožavaju, a odiše luksuzom

Foto: Instagram/sophie_murraayy's; Instagram/emilymayhairdressing; Instagram/evgenia.revenko; Instagram/nnakednnasty

Nekad je ova frizura bila rezervisana za žene koje dolaze iz takozvanih "old money" porodica.

Jedna frizura koju bi trebalo da imate u planu pre sledećeg odlaska kod frizera je upravo bob, ali ne bilo kakav. Reč je frizuri koja spada pod takozvanu old money estetiku, odnosno stil koji je u poslednjih nekoliko godina zavladao svetom sa 12.5 milijardi pregleda po jednom haštagu.

Nakon što je ova pomama zahvatila ormane, cipelarnike, uvela mašne, trake i crvene hulahopke u redovne aksesoare, sada je predstavila i bob koji odiše duhom starih bogatih porodica. U slučaju da vam nije najbolje jasno o čemu se radi, dovoljno će biti da vas podsetimo da koren ovog elegantnog trenda uz koji ide i tihi luksuz, potiče upravo od čuvenih naslednica, poput Bler Voldorf iz Gossip Girl, koje favorizuju tradicionalne komade (kapute, suknje od pinafora, bele košulje, sakoe od tvida, mokasine i džemper prebačen preko ramena) starih brendova (npr. Christian Dior, Hermes, Ralph Lauren). Ovaj stil se razlikuje pre sveg po vintage noti koju nosi sa sobom.

Baš tako i pomenuti bob uz klasičan oblik, ima dodataka sjaja i glamuroznih valova.

Šta je Old Money Bob?

Old Money Bob vraća stvari na osnove i na originalni klasični oblik, međutim, dodatna pažnja se posvećuje stanju (ekstra sjajan), obliku (bezgrešno tup), i valovima . „Old Money Bob je bezvremenska frizura, ali sa modernim zaokretom“, objašnjava vrhunska londonska frizerka, Suzi Anđelina, koja je stvorila jednu od omiljenih verzija ovog stila. „To je kratka kosa, puna volumena, iznad ramena i sa puno valova“, kaže ona. „Pokazala se kao favorit među ženama i izgleda da će biti u trendu tokom 2024“, priča ona.

Kako napraviti Old Money Bob?

Što se tiče anatomije same frizure, ovaj rez se odnosi na punoću i masu. Volumen u korenu daje „skuplji“ izgled, dok tupi krajevi nude sofisticiraniji obrt, rekla je Suzi za časopis Glamour. „Važno je da se zadrži pun obim, fokusirajući se na oblikovanje samo oko lica. To pomaže kosi da izgleda gušće na krajevima, a da se i dalje kreće oko lica“, dodaje ona. Suzi je na svom Instagramu podelila i jedan od najboljih primera ove frizure.

Evo na koje sve načine možete nositi ovu frizuru:

View this post on Instagram

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn)

*

*

View this post on Instagram

A post shared by Afnan Dano (@afnandano)

*

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram