Najprljaviju stvar u neseseru većina zaboravlja da očisti

Moda i lepota 27. okt 202016:57 > 11. maj 2021 12:10
neseser
Foto: Miyuki Satake / Alamy / Alamy / Profimedia

Koliko često vršite "generalku" vašeg bjuti nesesera? U njega trpamo svašta, a retko kada rešimo da ga pregledamo i bacimo nepotrebne ili zastarele proizvode. A gotovo uvek zaboravimo da očistimo jednu stvar.

Sigurno će vas iznenaditi predmet koji većina žena zaboravlja da očisti, a stalno nam je u neseseru – to je pinceta!

Pročitajte još:

Osim pincete koja je ubedljivo najprljavija u torbici za šminku, zanimljivo je da žene maskaru i ajlajner koriste puno duže nego što je to preporučeno – čak devet meseci.

Barem je to pokazalo istraživanje koje je sprovela modna stranica PrettyLittleThing, a u kojem je 20 posto učesnika izjavilo kako nikada nije čistilo svoje pincete, prenosi Večernji.

Zarezači koji se koriste za olovke za oči su na drugom mestu najprljavijih proizvoda iz nesesera, a iznenađuje i treće mesto – na kojem su same torbice, koje 16,6 posto učesnika istaživanja nikada nisu očistili. Žene se retko sete da očiste i uvijače trepavica i četkice za nanošenje šminke, a čak 10 posto ispitanih je priznalo da ih ne čisti nikada.

Ejmi Simons, koja vodi Odnose s javnošću na sajtu PrettyLittleThing, ističe kako bi više pažnje trebalo da obratimo na higijenu naših proizvoda za šminkanje – posebno u doba pandemije. Ona upozorava da nepravilna higijena može da se pokaže na našem licu – jer dovodi do akni i mitesera.

Važno je podsetiti na čišćenje proizvoda za šminkanje, kao i nesesera u kojem ih držite, jer je to još jedan vid brige o vašoj koži. Neredovno čišćenje kozmetike, pogotovo četkica, dovodi do povećanja bakterija koje mogu da iritiraju vašu kožu i stvore fleke na licu. Samim tim, bjuti proizvodi koje koristimo se neće lepo naneti.

Što se učestalosti čišćenja tiče, Ejmi Simons savetuje da svoju kozmetičku torbicu pregledate i očistite barem jednom nedeljno.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram