Najlepše žene sveta su obukle haltere, čipku i mrežu, ali Irina Šajk ih je sve pokosila

Foto:SplashNews.com / Splash / Profimedia

Crno, providno i seksi.

Revija Domenika Dolčea i Stefana Gabane na Nedelji mode u Milanu je bila oda ženama svih godina i veličina, a pistom su prošetale njihove najodanije muze – Naomi Kembel, Ešli Grejem, Mariakarla Boskono, Vitoria Ćereti, ali i Irina Šajk koja je i ovaj put dominirala.

Irina Šajk
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Irinina seksi kombinacija se sastojala od providne crne haljine, crnog korseta i čarapa s halterima i savršeno se uklopila u ideju o senzualnosti koju su imali italijanski dizajneri.

„Želimo da prikažemo kako senzualnost izgleda u stvarnom životu, pa smo se osvrnuli na klijentkinje visoke mode“, rekao je Stefano Gabana, misleći pritom na žene koje kupuju najskuplju liniju brenda Dolce & Gabbana, onu koja se pravi po narudžbini. Rezultat je nova kolekcija za proleće- leto 2024. pod nazivom Žene.

Naomi
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Stefano je objasnio da im je ideja bila da nove komade posvete zrelim ženama, a ne samo mlađim. Nastavljajući istraživanje svojih kolekcija iz 90-ih koje je pokrenula Kim Kardašijan pre dve sezone, dizajneri su se prisetili svojih crno-belih krojeva i haljina koje liče na donji veš.

Ešli
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Ima svega po malo, jer ako pogledate žene različitih godina, one biraju iste vrste odeće, ali je nose na različite načine. Ostali smo verni svojoj viziji i radili na tome da to učinimo savremenim radeći na oblicima i krojevima“, objasnio je Dolče.

Ešli
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kao i uvek kad je ovaj tandem u pitanju, Italija im je i ovaj put bila najveća muza.

DG
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„U Italiji žene uvek imaju tendenciju da budu dobro obučene. One ne preteruju – nema ničeg previše, ali ni premalo, nego baš kako treba. Možda je tu više reč o stilu nego o onome što se smatra modom. Želimo da ostanemo verni onome što Italija i ženstvenost znače za nas – zavist svih ostalih i šta Italija ima da ponudi u pogledu krojenja.“

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram