Najlepše novogodišnje frizure koje možeš da napraviš sama

Foto: Shutterstock

Brze, a prelepe!

Praznici su deo godine kada najviše gledamo da se doteramo, bilo da idemo na neki ludi žur ili slavimo kod kuće. U svemu tome dobro dođu ideje za vanvremenske svečane frizure koje možemo da napravimo same.

Biseri u kosi

Bilo koja frizura sa kojom se osećate prijatno biće dobar izbor i za praznike. Ali ako, recimo, na nisku punđu stavite i pokoji biserčić, frizuri ćete dati taman dovoljno svečane magije. Oni malo smeliji bisere mogu da rasporede po celoj kosi.

Holivudske lokne

Mala crna haljina, klasični holivudski talasi i crveni ruž? Ova kombinacija pali uvek, a posebno kad nemate ideju kakvu biste frizuru. Krupne lokne će biti sjajan izbor i za okupljanje kod kuće i za neku ludu zabavu u gradu. Da biste ovu frizuru napravile same, biće dovoljno da svaki pramen kose pri korenu uhvatite peglom, zatim ga obmotate celog oko pegle i potom samo povučete.

Šnale

Ako imate lomljivu, previše tretiranu kosu kojoj je potreban odmor od feniranja i vezivanja, ove praznične sezone ukrasite je sa nekoliko svečanih šnala ili ukosnica kako biste izbegli dalje lomljenje. Kosu ćete odmoriti, a i izgledaćete šik – bez imalo truda.

Zlatni rajf

Trake ili rajfovi zlatnih nijansi super su rešenje ako ne znate šta s kosom. Oni će fino držati kosu od lica, te vam neće smetati, a daće vam glamurozan izgled. Još ako imate lokne, biće to pun pogodak. Pritom, uz ovaj dodatak kosu možete da pustite, ali i da je vežete, pa da stavite i ogrlicu u sličnom stilu.

Marama

Fina elegantna marama jarkih boja zanimljivo je rešenje za prazničnu frizuru. Lako možete da s njom ekperimentišete, da je vežete niže ili više na glavi, da obuhvatite celu kosu ili samo deo. Takođe, boju možete da birate u odnosu na ceo autfit, a ako vam je haljina jednobojna, marama može da bude šarenih dezena, najbolje svilena, pišu na sajtu Byrdie.

Zalizano

Kosa skupljena dopola i zalizana pozadi dobra je ideja za praznike jer deluje vrlo otmeno.

Biće dovoljno da lepo isfeniranu kosu lagano zaližete ka nazad i da je učvrstite tankim uskosnicama.

Pritom, uz nju ćete fino istaći nakit.

Naime, ako vam je kosa ovako nameštena, u prvi plan će doći minđuše ili efektna ogrlica koju volite.

Balončići

Konjski rep nalik na balončiće uveliko je osvojio dame širom sveta, a ako ga odaberete za novu godinu, nema sumnje da ćete biti primećeni.

Caka je u tome da prvo vežete konjski rep, pa na svakih centimetar, dva stavljate novu traku za kosu. Dakle, ceo rep treba da podelite na više celina koje zapravo podsećaju na balončiće. Po želji možete da uradite samo dva balončića, a možete i više – sve zavisi šta vam se više dopada i koliko vam je duga kosa.

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram