Najbolje maturske haljine koje ćete naći za manje od 4.000 dinara

foto: Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia

Maturske haljine za svačiji budžet!

Na maturi je uvek najvažnije dobro se provesti, a za haljinu i cipele potrošiti što manje para kako bi ti ostalo nešto novca za poslednje slobodno leto koje ćeš imati.

Kako bi vam skratile muke i sačuvale novčanike od navale na potrošnju za najbolji maturski autfit, pretresle smo neke od naših popularnih radnja i izdvojile modele koji koštaju manje od 4.000 dinara.

Ako se odlučite na neku ležerniju haljinu, uvek glamur i svečanost možete da nadomestite efektnim cipelama ili kvalitetnom frizurom i šminkom kako bi se istakle u gomili mladih maturantkinja.

Na primer ova satinska midi puder roza haljina negliže stila iz Berške košta tričavih 2.990 dinara. Saten dodaje na svečanosti, a sigurne smo da će vam celo veče u njoj biti udobno pa ćete joj naći vrlo brzo još neke prilike za nošenje.

Foto: Bershka

Berška takođe u svojoj ponudi ima i malo izazovnije i možda svečanije modele, pa smo izdvojile i ovu drapiranu korset haljinu od tila za koju smo sigurni da je savršena za matursko veče, a košta nešto više, 3.990 dinara.

Foto: Bershka

Ako ste za neprevaziđeni stil i eleganciju i volite modele koji su evergrin i kojima nikada neće nestati prilika na kojima mogu da se nose i koji nikada neće izaći iz mode, predlažemo da posetite Zaru. Izabrali smo ovu malu kratku crnu haljinu koja vam definitivno fali u ormanu, ako ne za maturu, onda čisto jer morate da je imate.

Košta 3.990 dinara i nosićete je zauvek.

Foto: Zara

Zara u svojoj punudi takođe ima i malo smelije modele, pa za one koji se ne plaše da izađu u jarkoj boji napolje je sigurno ova vizantijsko plava satenska haljina od 3.990 dinara.

Kod ove haljine pazite samo sa šminkom i cipelama jer ne valja preterati, pa ako se odlučite za nju, ukombinujte je sa nekim neutralnim bojama.

Foto: Zara

Mango ima nešto ležernije modele, ali svakako nismo mogle da odolim ovom haljetku sa sitnim cvetićima, karnerima i blagim puf rukavima koji ima cenu od 2.490 dinara.
Pošto je vreme i dalje varljivo, možda je suviše rano za razgolićene letnje haljine, pa je ova haljina sa dugim rukavima pravi izbor za prohladno junsko matursko veče.

Foto: Mango

Druga haljina iz Manga koja nas je osvojila je ova svedenog ravnog kroja koju ćete sigurno nositi u raznim prilikama. Narandžasta karo šara je neodoljiva, a cena joj je prava sitnica i košta 2.990 dinara. Pun pogodak uz neki efektni nakit i torbu u drečavoj nijansi narandžaste.

Foto: Zara

Pamet nam je stala od ove zelene neobične haljine sa šarom i otvorenim leđima iz Pull&Bear-a.

Deluje nam vrlo udobno i namenski prilagodljivo pa ćete moći dugo da je nosite, a košta 2.990 dinara.

Foto: PullandBear

Iz ponude Pull&Bear-a smo još izdvojili i ovu satensku haljinu sa dugim rukavima, krojenu na preklop sa otvorima na leđima i bokovima, isto dobra ideja za one malo zimogrožljivije, a fantastično će se uklopiti uz neke zlatne cipele i zlatan nakit. Cena joj je nešto skuplja, ali i dalje u našem budžetu, 3.290 dinara.

Foto: PullandBear

Opet predlažemo jarke boje, ali samo za one najsmelije. Izgleda da će boja ovog leta narandžasta, pa tako nismo mogli da propustimo, a da ne izdvojimo ovu ukrojenu, kratku haljinu sa američkim izrezom u neon narandžastoj nijansi. Možete je naći u Stradivariusu, a košta 2.590 dinara

Foto: Stradivarius

Međutim, Stradivarius u svojoj ponudi ima i opuštene svečane modele, pa je ova duga ravna haljina od pliša sa štrasom pravi izbor za one koje u isto vreme žele da izgledaju opušteno i elegantno. Haljina takođe ima duboki izrez na leđima i bretele koje se preklapaju u iks, a košta 3.990 dinara.

Foto: Stradivarius

***

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram