Na šta su sve žene spremne za lepotu

Moda i lepota 14. mar 202109:50 > 11. maj 2021 12:09
tretman lepote
Foto: Shutterstock, Profimedia

Žene bi ponekad dale sve da zaustave ono neminovno – tragove godina na licu i telu. U toj želji dozvole i da im pijavice sisaju krv, da im stavljaju puževe na lice, a neke koriste čak i urin... Te, za mnoge bizarne tretmane ulepšavanja prigrlile su i dame iz Srbije jer su iz sveta uveliko stigli i kod nas. Međutim, vrlo je važno da ih rade stručna lica jer su u suprotnom moguće neželjene posledice, poput onih zbog loše izvedenih tretmana plazma penom.

Sve su nas nedavno potresle jezive fotografije unakaženih žena posle navodnog nehirurškog smanjivanja nosa, a u stvari posle nestručno izvedenog tretmana plazma penom. To je ujedno bio i podsetnik da u trci s godinama mladolikost nikako ne sme da bude ispred zdravlja. Stručnjaci su već govorili da pojedini tretmani mogu da budu opasni po život.

Uprkos svemu, i u Srbiji i u svetu sve je više krajnje neobičnih zahvata uz koje bi žene da budu lepše i – mlađe.

Puževi

Među nesvakidašnjim bjuti tretmanima je i onaj puževima, za koji čak kažu da je vrlo prijatan. Ipak, mnogi sumnjaju da može da bude prijatno ako vam se puževi, sa sve svojom sluzi, švrćkaju po licu. Međutim, veruje se da je ta sluz odlična za kožu, da čisti lice, hidrira i čini nas mlađima.

Uz to, briše bore i sužava pore. Ta sluz je navodno lekovita jer obiluje antioksidantima, pa ima tako sjajan efekat. Cena tretmana ide od hiljadu do nekoliko hiljada dinara, s tim što postoje i brojni preparati sa puževom sluzi.

Pročitajte još:

Pijavice

Od davnina se govori da su pijavice dobre za zdravlje jer luče prirodni anestetik koji sprečava zgrušavanje krvi. Ponekad se koriste kod terapije artritista, visokog krvnog pritiska, angine pektoris, ali i za podmlađivanje.

Pročitajte još:

Žene kojima nije odbojno da im po licu i telu gmižu pijavice i potom se zakače za njih i sisaju im krv, mogu da isprobaju ovaj tretman.

One koje su probale kažu da prvo samo požele da se oslobode pijavica jer osećaj nije nimalo prijatan, ali da vežbe disanja pomažu i da posle nije teško gledati kako se pijavice nadimaju od krvi i same otpadaju.

Krvna plazma i urin

I holivudske i domaće zvezde uveliko istražuju prilično bizarne metode ulepšavanja, pa rade tretmane krvnom plazmom, urinom… Branko Obradović iz beogradskog Salona Jasna govorio je ranije za portal Nova.rs šta se krije iza tih poduhvata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maderomirka (@maderomirka2)

„PRP tretman, tj. tretman krvnom plazmom radi se već 15 godina, ali do sada se nisu videli ti željeni rezultati. Urinoterapija je poznata i kao jedna od prvih tehnika, već od Prvog svetskog rata. Ni tu nismo videli rezultate. Bio je popularan i zmijski otrov, i ubrizgavanje i kreme, a tu su i kreme na bazi matičnih ćelija. Svašta se radilo, bilo je hit dve, tri goine, pa se nakon toga ispostavilo da ne vredi. Zato je bitno razlikovati trend od kvaliteta. Svako sa svojim novcem može šta hoće, ali uvek je pametnije da prvo proverite gde biste i šta radili“, savetuje Branko Obradović.

Mačkaste oči

Poslednjih meseci mnoge poznate žene i u Srbiji i u regionu pomamile su se za novim tretmanom ulepšavanja, koji je u svetu poznat kao mačje oči. Sve se radi u lokalnoj anesteziji, dok se uglovi oka i obrva podižu, tj. koža se zateže da bi se postigao mačkast pogled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Milica Djokic (@dr_milicadjokic)

Iako je namenjen ženama u kasnim tridesetim godinama, pa nadalje, ovaj tretman neretko rade i mlađe devojke jer bi da deluju egzotičnije. Cena je čak nekoliko hiljada evra. Međutim, pre ovakvih i sličnih tretmana prvo treba dobro proveriti kako se oni zapravo rade, koliko su bezbedni, koliko je stručan onaj ko ih izvodi, kao i da li su moguće neželjene posledice. I dalje se govori o strašnim posledicama koje su imale brojne Beograđanke nakon takozvanog brazilskog tretmana lepote, koji je zapravo bio nestručno izveden tretman plazma penom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram