Muškarci na štiklama su nova modna realnost

Štikle
Foto: Barry King / Alamy / Alamy / Profimedia

Čuveni dizajner Christian Louboutin napravio je prvu uniseks kolekciju obuće koja se zove Our Angels. Ona je omaž glam rok ikonama, a između ostalog dostupne su čizme sa visokom štiklom i platformom, predviđene i za žene i za muškarce.

Prva Louboutin uniseks kolekcija je smela, a dominiraju crna i žuta boja, animal print i vez s motivima cveća. Osim obuće, tu su i zanimljive torbe.

Foto: Kolekcija Christian Louboutin

„Ova kolekcija nosi stav. Namenjena je onima koji odbacuju etikete i predrasude, i prihvataju svoje istinsko autentično ja – bez kompromisa. Izabrao sam ovo ime za kolekciju, upravo zato što anđeli nemaju seksualni identitet”, rekao je Louboutin.

Foto: Kolekcija Christian Louboutin

*

Foto: Kolekcija Christian Louboutin

Muškarci na štiklama nisu novina. Pevači bendova Aerosmith i Mötley Crue su odavno nosili štikle na svojim koncertima, a Dejvid Bouvi je taj modni izbor (u to vreme su ga smatrali za subverzivan) prebacio u mejnstrim. Pevač Damijan iz benda Moneskin je na novi nivo podigao cipele i čizme na štiklu. Sve češće nailazimo na primere rušenja tradicionalnih uloga i pravila i sve je više eksperimentisanja sa stilovima.

Foto: Kolekcija Christian Louboutin

*

Foto: Kolekcija Christian Louboutin

Kako se vama čini nova kolekcija?

***

Bonus video: Svetske zvezde u Pirelijevom kalendaru kroz objektiv Brajana Adamsa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest