Mračna strana brenda The Ordinary

brend the ordinary
Foto: Nathan Denette / PA Images / Profimedia

Brendon Truaks, kompjuterski programer i vizionar, za samo par godina osnovao je i uzdigao milionsku kompaniju Deciem i vrlo popularan bjuti brend The Ordinary. Onda je počeo njegov sunovrat, koji se završio tragično.

Pre četiri godine brend The Ordinary postao je jedan od vodećih u svetu nege jer je nudio kvalitetne inovativne proizvode po vrlo pristupačnim cenama. Brendon Truaks, inače kompjuterski programer, 2013. je osnovao kompaniju Deciem u okviru koje je poslovao brend The Ordinary. I sve je delovalo dobro dok pre par godina Brendon nije iznenadio sve jednim snimkom koji je postavio na Instagram, a u kojem kaže kako firma staje s radom i da se sve prodavnice zatvaraju jer su skoro svi u kompaniji uključeni u kriminalne radnje, pre svega u vezi s novcem.

Kako prenosi Njujork Tajms, Truaks je čak pretio zaposlenima otkazima ako odmah ne odgovore na njegove mejlove, da će otkriti njihove privatne poruke i bunio se što su neki od njih menjali šifre na kompanijskim nalozima na društvenim mrežama budući da je želeo da samo on bude zadužen za te naloge.

Zaposleni su govorili i da su mejlovi u kojima Truaks maltretira zaposlene bili redovna pojava.

Truaks, koji je voleo da o sebi govori u trećem licu, često bi menjao ploču, pa bi govorio kako mnogo voli i poštuje zaposlene u Deciemu.

Nekadašnji direktor u toj kompaniji Stefan Kaplan pre dve godine je izjavio da napušta firmu jer se Brendon promenio nakon odmora u Mongoliji i da mu je žao zbog svega što zaposleni i firma proživljavaju i što Brandon uništava kompaniju koja je mogla da bude velika, ali da se isključio iz svega.

I iz kompanije Este Loder, koja je imala manji udeo u Deciemu, naveli su da ih brine ponašanje Brendona Truaksa i da će gledati da zaštite svoja prava, te mu pretili sudom i ograničenjem u donošenju odluka jer šteti brendu.

U međuvremenu skoro sve radnje brenda Deciem su zatvorene.

Takođe, Brendon je odlučio i da preskoči marketing svoje firme i na društvenim mrežama objavio je da će nadalje on direktno komunicirati sa mušterijama. Nakon toga objavljivao je i druge čudne snimke, u jednom je sebe nazvao zaposlenim, a ne glavnim direktorom.

Ubrzo je suvlasnica kompanije Nikola Kilner dobila otkaz nakon jedne prepirke sa Brendonom.

Ipak, nakon svega,  stanje se malo smirilo, a Nikola Kilmer se vratila u firmu. Otuda pitanje nije li sve to bilo samo dobar maketinški trik.

Nažalost, Truaks je krajem 2018. završio u bolnici zbog mentalne bolesti, s tim što je sve poricao i priznao da je zapravo uzimao opijate.

U januaru 2019. Truaks je pronađen mrtav, nakon pada sa 26. sprata jedne poslovnice u Torontu. Imao je 40. godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MODNI TRIKOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU