Modni trendovi kojima smo se smejali danas su svuda

Sandale
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Da vam je neko ovo pričao, samo biste se nasmejali.

Početkom 20. veka održana je prva modna revija. Od tada, revije poznatih modnih kreatora postavljaju trendove za ceo svet. Svaka epoha ima svoja pravila koja, nakon nekog vremena, ruše novi dizajneri.

Neke od trendova kojima smo se nekada smejali, danas ni ne primećujemo jer su postali deo svakodnevice.

Koža od glave do pete

Koža
Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Monohromni autfiti su već uveliko poželjni, ali su modni dizajneri odlučili da odu korak dalje. Danas, ne samo da je u trendu nositi sve u jednoj boji, već i od istog materijala. Nekada su se koža i lateks smatrali vulgarnim i neprikladnim u svakodnevnom izgledu, ali danas žene ovaj materijal nose od glave do pete.

Torbice kaiševi

Nekada su ovakve torbice nosili samo prodavci. Danas je to svakodnevni element garderobe koji koriste i muškarci i žene. Dizajn ovih torbi se stalno menja i stilisti stalno smišljaju nove načine nošenja.

Sandale i čarape

Sandale
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Činjenica je da se i danas smejemo ovom trendu, ali on je zaživeo među mnogim ženama koje su ga nekada pljuvale i ne posustaje već godinama.

Pantalone ispod haljina

Haljina preko pantalona? Nezamislivo pre nekoliko godina, ali danas je potpuno prihvatljiva modna varijanta.

Veliki blejzeri

Već neko vreme odeća koja izgleda kao da je nekoliko brojeva veća je „in“. Ne morate ni da idete u kupovinu da biste sebi nabavili moderan blejzer, umesto toga možete ga uzeti od svog muža ili tate.

Jedna minđuša

Naravno, i dalje ćete morati da odgovarate na pitanje: „Gde ti je druga minđuša?“ Danas se mono minđuše ne mogu videti samo na pistama, već i u prodavnicama, što znači da je ovaj trend zaživeo.

Trenerka uz štikle

Nije prošlo mnogo od kad smo se navikli da vidimo patike uz haljine. Danas smo stigli na novi nivo – trenerke uz štikle su postale omiljena kombinacija trendseterki.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram