Modni trend čija je popularnost skočila za 355 odsto i jedva čekamo da ga vidimo na srpskim ulicama

Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zbogom neutralnim tonovima.

Nakon što su tihi luksuz i capsule wardrobe zauzeli naše ormane poslednjih godina i bacili sve trendove koji se smenjuju brzinom svetlosti u zaborav, druga polovina 2023. je odlučila da doda dašak boje zemljanim tonovima koji preovlađuju na ulicama.

Pre svega smo se susreli sa Barbimanijom i čuvena roze boja preplavila je izloge, od radnji koje obilazimo po tržnim centrima, do luksuznih modnih kuća kao što su Valentino ili Balmain. Mali dodatak žute ili ljubičaste se istakao na čuvenim modelima Adidas patika, Gazelle ili Spezial. Ipak, kao što to obično ide, svaki od ovih modnih ushićenja trajao je dovoljno kratko da na njega još brže i zaboravimo.

Međutim, jedan fashion eksperiment, skoro nečujno se provukao kroz Nedelje mode početkom godine, da bi zaživeo među modnim znalcima i influenserima ove jeseni, a ostaje kao apsolutni hit u sezoni praznika. Mada sve do sada obećava da će opstati i tokom 2024.

Reč je o crvenim hulahopkama. I naravno, skoro svima koji su čuli za seriju Gossip Girl sada prolazi čuvena Bler ispred očiju, a njena kombinacija može da posluži kao inspiracija za kombinovanje ovog pomalo ekstremnog komada.

Prema Google podacima pretraga za pojmom „crvene hulahopke“ u decembru svake godine naglo skoči, ali ove godine situacija je nešto drugačija – sada se pretražuju 120 posto više nego u ovo vreme prošle godine U Ujedinjenom Kraljevstvu, pretraga za ovim modelom porasla je za 82 posto, dok je u SAD-u ovaj broj otišao čak na 355 posto u poređenju sa decembrom i septembrom 2022.

Ukoliko vam ipak fali još primera, svetske i domaće zvezde, influenserke i modeli, ushićeno su prihvatile ovaj trend i rado šeruju primere najboljih autfita na mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by Linda ☁️✨ (@linda.sza)

Kendal Džener je jedna od glavnih predstavnika ove crvene manije. Pored upečatljive crvene gala haljine, ona se odlučila i za monohromnu kombinaciju hulahopki i istobojne haljine. Ovaj komplet potpisuje Metju Blejzi za modnu kuću Bottega Veneta.

The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica Ana Tejlor Džoj, ponela je od glave do pete crveno. Sem haljine, mantila i salonki, tu su naravno i crvene hulahopke.

INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia

Sličan autfit ponele su i glumice Gvinet Paltrou i Ela Fening tokom konferencije za treću sezonu čuvene serije „Velika“.

View this post on Instagram

A post shared by Bustle (@bustle)

View this post on Instagram

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

Sem njih, i naše poznate influenserke su prihvatile ovaj trend, među njima je i Ena Luna kao i Jasmina Šupeljak, koje su odabrale da prazničnu sezonu obeleže crvenim hulahopkama i elegantnim crnim haljinama.

View this post on Instagram

A post shared by Ena Luna (@enaluna)

Ukoliko ipak želite da izbegnete hulahopke, crvene čarape su verzija ovog trenda koji i Hejli Biber praktikuje, u sklopu sa kožnom suknjom i crnim mantilom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram