Modni gest Dubravke Đedović u Abu Dabiju o kojem će se pričati

dubravka đedović
Dubravka Đedović Foto: Instagram/dubravka.djedovic

Ministarka uvek ima takta.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović prisustvovala je plenarnoj sednici Skupštine Međunarodne agencije za obnovljive izvore energije (IRENA) u Abu Dabiju.

Đedović je na svom Instagram profilu objavila nekoliko fotografija iz Ujedninjenih Arapskih Emirata. Dok je na sednici izgledala elegantno u zelenoj bluzi i zlatnom nakitu, prilikom posete impresivnoj Džamiji šeika Zajeda, ministarka je ukazala poštovanje arapskoj kulturi.

Ona je nosila odgovarajuću maramu i haljinu koju sve žene treba da nose prilikom posete džamiji.

„Važno je znati domaćine zemlje u kojoj si gost, poštovati tradiciju i kulturu da bi se prijateljstva zemalja dodatno učvrstila. Više puta sam bila u Emiratima, prvi put 2001. godine. Od tada do danas ova zemlja se toliko razvila da je postala prava metropola i svetski biznis centar“, primetila je ministarka.

Etiketa nalaže da žene treba da imaju pokrivenu kožu prilikom posete džamiji, a kosu treba pokrivati ​​marama, dok se muškarcima savetuju duge nogavice i dugi rukavi.

Inače, Đedović je pre ulaska u politiku imala zanimljivu karijeru i mnogo je putovala, a radila je i u istočnim zemljama – Pakistanu, Avganistanu, Kirgistanu.

***
BONUS VIDEO: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram