Svi modni brendovi koji pomažu u borbi protiv pandemije

Gucci kampanja
Gucci kampanja; Foto: Gucci via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Pandemija nije zaustavila vodeće ljude iz modne industrije da se uključe u borbu protiv koronavirusa uprkos velikim finansijskim gubicima.

LVMH, Prada i Armani nude svoje fabrike i finansijska sredstva nadajući se da tako mogu da daju doprinos. Prošlog meseca LVMH grupa koja je između ostalog vlasnik Louis Vuitton je donirala 2,2 miliona dolara Crvenom krstu u Kini i tu nisu stali. Ovih dana su zaustavili proizvodnju kozmetike i parfema u svojim fabrikama i počeli da proizvode sredstva za dezinfekciju ruku koja se šalju u bolnice širom sveta. Odmah zatim Prada je donirala šest jedinica intenzivne nege u tri bolnice u Milanu.

Giorgio Armani je dao 1,25 miliona evra milanskim bolnicama, a deo tih sredstava će biti usmeren i na civilnu odbranu. I modna influenserka Chiara Ferragni se sa suprugom Fedezom uključila u akciju i donirala je 100.000 evra intenzivnoj nezi i kardiovaskularnom odeljenju bolnice San Rafaele u Milanu. Ona je sa svojih 18,8 pratilaca na Instagrmu podelila link GoFundMe fonda preko kog se sakupljaju donacije i do sada je preko te strane skupljeno više od 4,2 miliona evra, a cifra raste iz sata u sat.

Pročitajte još:

Kerby Jean-Raymond, kreativni direktor i osnivač brenda Pyer Moss je na Instagramu objavio da će svoj njujorški ofis pretvoriti u centar za donacije u kom će se skupljati N95 maske i rukavice, a on će za 5.000 dolara kupiti opremu za zaštitu i poslati je medicinskom osoblju.

Dosta njujorških dizajnera koji prodaju svoju odeću i modne detalje onlajn su najavili da će 50 odsto od prodaje preusmeriti ne samo na istraživanjja i nabavku zaštitne opreme već će neki od njih finansirati pomoć starijim licima koja na mogu da napuštaju kuće.

Donatella Versace je zajedno sa ćerkom Alegrom donirala 200.000 dolara intenzivnoj nezi bolnice San Rafaele, a u februaru je kineskom Crvenom krstu uputila 143.000 dolara, dok je juvelirska kuća Bulgari novac usmerila na institut Lazzaro Spallanzani koji aktivno pokušava da dođe do odgovora – kako sprečiti širenje koronavirusa. Prvi čovek Gucci-ja Marko Bizari je nedavno dao ličnu donaciju od 100.000 dolara bolnici u Emiliji Romanji.

A vi šta čekate?