Modna terapija: Kako da bojom odeće popraviš raspoloženje

Iz filma "Plavuša s Harvarda"; Foto: METRO GOLDWYN MAYER / Entertainment Pictures / Profimedia

Boja odeće koju nosimo često odražava naše raspoloženje tog dana, na primer, crvenu haljinu biramo kad se osećamo seksi, u sivom smo kad nismo naročito raspoloženi za sređivanje... Ali, izgleda da važi i obrnuto - bojom koju biramo možemo da utičemo na raspoloženje.

Harper’s Bazaar izdvojio je sedam boja u kojima možete da oraspoložite i sebe i ljude s kojima živite.

Crvena

Crvena boja simboliše snagu, daće vam energiju, a s obzirom na to da je univerzalno laskava, povećaće vam i samopouzdanje.

Narandžasta

Možda nije najbolji izbor za fotografisanje, ali narandžasta uživo zrači toplinom i pozitivnošću, pa će uneti jedinstvenu svežinu u svaki vaš stajling.

Žuta

Nemoguće je biti tužan u žutoj boji. Boja sunca donosi vedrinu u svaki stajling i trenutno popravlja raspoloženje, a neka istraživanja pokazala su i da povećava koncentraciju, prenosi Harper’s Bazaar.

Zelena

Zelena je boja ravnoteže i sklada, asocira na prirodu i deluje osvežavajuće i umirujuće na one koji gledaju u nju. Isti efekat imaće i na vašoj odeći.

Pročitajte još:

Svetloplava

Još jedna boja koja ima umirujuće dejstvo, jer podseća na vedro nebo. Pritom, reč je o boji koja gotovo svima lepo stoji, pa ćete se u njoj osećati i atraktivnije.

Lila

Nežna nijansa ljubičaste jedna je od najpopularnijih boja letnje sezone, jer ističe preplanuli ten. Osim toga, odiše mistikom i luksuzom, pa biste u njoj mogli da se osećate iznenađujuće dobro.

Roze

Boja koja simboliše ljubav, saosećajnost i nežnost idealna je za podizanje raspoloženja, pa u aktuelnoj situaciji stručnjaci kažu da je vreme da probudite „Plavušu s Harvarda“ u sebi.