Modna policijo, uhapsite Hejli Biber zbog ovog kaputa

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prelepa manekenka Hejli Biber uglavnom se pojavljuje u jako dobrim kombinacijama, ali je izborom jednog kaputa, po mišljenju mnogih, žestoko podbacila.

Svi imamo svoje apa-drapa dane kada jednostavno nemamo inspiracije da sklopimo dobar autfit, ili smo jednostavno previše lenji da tog dana razmišljamo o odeći – što je sasvim u redu. Takođe, dešava se da se zaletimo i kupimo neki komad koji nam na prvu loptu izgleda baš zanimljivo i šik, međutim, kasnije se ispostavi da smo se ipak prevarili.

Pročitajte još:

Možda je i manekenki Hejli Biber naišao jedan od takvih trenutaka, pa je odlučila da ulicama Njujorka prošeta posebno upadljiv kaput od krzna. Ovaj komad jednostavno „vrišti“ i nemoguće je da ga ne primetite – jer je sve u vezi s njim upečatljivo – ali ne na baš pozitivan način.

Pomislili biste da kaput nema loš kroj, ukoliko biste Hejli videli samo do pola. Međutim, ovaj kaput se završava nekim čudnim, ogromnim krznenim resama koje najviše liče na dredove. I da, oni idu skroz u krug, kao da je kaput upao u mašinu za rezanje, a Hejli je uspela da ga izvuče dok nije postalo kasno. A ni boja mu nije najsjajnija – bledo žuta nijansa ovakvog materijala nekako nas tera da pomislimo da je u pitanju bade-mantil.

Foto: Kristin Callahan / Everett / Profimedia

Najviše čudi što je ovaj komad produkt mašte dizajnera Danijela Lija, koji je preuzeo kreativno vođstvo nad klasičnim italijanskim brendom Bottega Veneta. Ova modna kuća poznata je upravo po svojim vrhunskim torbama i kaputima, međutim Lijeva poslednja kolekcija, inspirisana resama, nije ga proslavila. Cena kaputa sa dredovima je „prava sitnica“ – oko 7.000 evra.

Foto: Kristin Callahan / Everett / Profimedia

*

Možda je ovakav dizajn jednostavno previše avangardan za naš svakodnevni život, pa se zato grozimo, ali u nekim situacijama, jednostavno, ružno je ružno. Doduše, Hejli je pametno uz kaput obukla svedene komade u vidu farmerki, patika i kratkog topa, tako da je ovo modno čudo došlo do izražaja. Međutim, pitanje je da li ovakve komade treba nositi van pažljivo izmaštanih modnih editorijala, u kojima ekstravagancija poput ove jedino ima smisla.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram