Mirišite luks za malo para: Povoljne kopije skupih parfema

Moda i lepota 22. nov 202113:25 > 13:31
parfemi
Parfemi koji mirišu na brendirane, Foto: Balewa Pics / Balawa Pics / Profimedia

Nismo uvek u mogućnosti da odvojimo novac za skupoceni dizajnerski parfem, što ne znači da treba da bacimo novac na jeftine kopije. Kako biste uvek mirisali dobro, čak i kada je novčanik tanak - spremili smo listu povoljnih verzija parfema koji mirišu kao pravi.

Između ovih parfema ne postoji očigledna razlika – osim u ceni.

Avon Eve Truth

Eve Truth od Avona je cvetni voćni miris za žene. Ovo je novi parfem. Gornje note su List i pupoljak ribizle, crna ribizla, karambola i nar. Srednje note su ružičasta frezija, božur i gardenija; bazne note su kedar, mošus i amber.

Trenutno cena mu je 1.199 dinara, a miriše kao Daisy Marc Jacobs koji košta oko 6.500 dinara.

Foto: Promo

Zara Apple Juice

Applejuice Zara je cvetni voćni miris za žene. Gornje note su jabuka, grejpfrut i narandža,a srednje note su ruža, ljubičica, božur i jasmin. Bazne note su mošus, sandalovo drvo i kedar. Košta 1.590 dinara, a miriše poput Chanel – Chance Eau Tendre koji košta oko 14.000 dinara.

Foto: Promo

NUXE Sun Fragrant Water

Ova mirisna vodica oživljava duh leta. Njeni blistavi tonovi slatkih narandži i petitgraina su osvežavajući. Meke note kokosa i cvetova tiare obavijene su senzualnim notama vanile i mošusa koji asociraju na tropske krajeve. Cena je od 2.700 dinara, a miriše kao Bronze Goddess Eau Fraiche Estée Lauder koji košta oko 5.000 dinara.

Foto: Promo

Lidl Suddenly madame glamour

Ovaj miris teško možemo razaznati od Coco Mademoiselle Chanel. Cena mu je 650 dinara.

Parfem Mademoiselle se otvara blistavom pomorandžom i bergamotom. U srcu ovog glamuroznog parfema su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza, dok se osnova parfema sastoji od mešavine nota pačulija, vetivera, tonke, opopanaksa, vanile i belog mošusa i košta oko 15.000 dinara.

Foto: Promo

Club de Nuit Intense Armaf perfume

Kopija je Tom Ford Nuit de Nuit koji inače košta oko 15.000 dinara.

Bočica od 105 ml košta 5.000, a cvetna mirisna nota je potpuno ista kao i sa verzijom Tom Ford.

Foto: Promo

Black Musk Eau de Parfum

Ovaj parfem je dubok, taman, senzualan mošus. Slatke note kruške bambinele, pink bibera i bergamota su u kontrastu sa žestokim crnim mošusom. Košta oko 3.600 dinara i neodoljivo liči na Yves Saint Laurent’s Black Opium koji košta oko 10.000 dinara.

Foto: Promo

***

Bonus video: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram