Jednostavna masaža lica koja je prirodni botoks

Moda i lepota 07. apr 202008:56 > 11. maj 2021 12:12
Masaža lica; Foto: Screenshot Youtube

Masaža lica je verovatno najlepši deo svakog kozmetičkog tretmana, ali uz pomoć nekoliko saveta vrlo lako možete i sami da je odradite kod kuće.

Pored toga što može da bude opuštajuća i prijatna, masaža lica – ako je odrađena kako treba – može da ima i odličan efekat na usporavanje starenja, peglanje bora i podizanje tonusa lica. Ovaj „prirodni botoks“ je sjajan način da podstaknete cirkulaciju i ishranjenost kože lica, vrata i dekoltea, a uz nekoliko ispravnih poteza možete i da podstaknete limfnu drenažu.

Abigejl Džejms, ekspert za kožu, na svom Jutjub kanalu redovno deli savete za pravilnu negu, pa je tako objasnila i kako možete da odradite masažu lica u kućnim uslovima. Ova konkretna masaža je namenjena liftingu lica, pa je tako ciljano osmišljenja da podigne tonus lica i pomogne vam u borbi protiv gravitacije.

Pročitaj još:

Abigejl predlaže da masažu radimo bilo kojim biljnim uljem, bilo da je iz kuhinje, ili imate neku posebnu mešavinu koju koristite za negu. Izbegavajte mineralna i sintetička ulja.

Nanesite nekoliko kapi ulja na dlanove i za početak jednostavno nanesite masnoću na celo lice, vrat i gornji deo dekoltea. Sada možete da krenete sa pokretima, a Abigel savetuje da prvo počnemo da limfnom drenažom na vratu i iznad ključne kosti.

Nakon toga sledi desetak jednostavnih poteza za podizanje kože, i na kraju se sve ponovo završava limfnom drenažom. Kako se radi masaža pogledajte u videu, a mi vam predlažemo da već danas ispratite njene savete i odradite masažu u trajanju od nekoliko minuta.