Mapa bola – na kojim delovima tela tetoviranje najviše boli

Moda i lepota 30. mar 202119:57 > 11. maj 2021 12:09
Tetovaža
Foto: See Li / Alamy / Alamy / Profimedia

Na pitanje "Koliko je bolelo tetoviranje?" svako će imati svoj odgovor. Ipak, poznato je da su neka mesta na telu posebno osetljiva.

Tetoviranje uključuje unošenje boje u kožu iglama koje se kreću gore-dole nekoliko stotina puta u minutu i prodiru u kožu oko 1-1,5 mm. Dakle, tetoviranje uvek boli, ali postoje nijanse, kao što postoji i različit prag bola. Naime, pokazalo se da žene bolje podnose bol od muškaraca, a da je u pitanju specifičan bol koji većina ljudi posle nekoliko minuta prestane da oseća tako intenzivno.

Pročitajte još:

Koliko će biti bolno zavisi i od mesta na telu koje se tetovira, a neko standardno pravilo je da najmanje boli u delovima sa više „mesa“, najmanje nervnih završetaka i najdebljom kožom. Nabolnija mesta za tetoviranje su ona gde je koža najtanja, odmah preko kostiju i gde je najviše nervnih završetaka.

Pazuh je možda najbolnije područje za tetoviranje, zatim grudni koš, zglobovi i podlaktice, laktovi, kolena i delovi iza kolena, bradavice, prepone, glava i lice, stopala, stomak (pritom će osobu s opuštenijem stomakom više boleti nego onu sa zategnutim). Pogledajte kakva je situacija s ostalim delovima tela.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram