Mali trikovi u šminkanju samo za plavuše

Moda i lepota 12. dec 202100:07 > 00:09
Foto: Shutterstock

Bleda koža, svetla kosa za mnoge su izrazito privlačni atributi. Ako ste i vi jedna od zanosnih plavuša, uz odgovarajuću šminku izgledaćete još privlačnije. Prirodne plavuše treba da obrate pažnju na nijansu kose i boju očiju te prema tome i da biraju šminku, dok farbane plavuše više pažnje treba da posvete tonu kože.

1. Nijanse rumenila

Ako imate izrazito plavu kosu, najprikladnije je rumenilo koralnih i crvenkastih tonova. Za nešto tamniju plavušu preporučuje se ružičasto rumenilo, a one s pepeljasto plavom kosom treba da koriste smeđe boje.

2. Šminkanje očiju

Plave devojke većinom imaju svetle obrve i trepavice, zato je oči najbolje naglasiti sivim i smeđim ajlajnerom kao i braon maskarom, koja je manje napadna od crne.
Kod izbora senki, ipak treba da ga prilagodite prema boji očiju. Za plavooke je prikladno plavo-siva senka, dok braon oči divno ističe senka sive i smeđe nijanse.

3. Istaknute usne

Za dnevni izgled plavuše, usne je prikladno istaknuti ružem i sjajem bež i zlatne nijanse, dok večernja varijanta zahteva koralne i ružičaste boje na usnama.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram