Ljubica u teretani otkrila trik za smrad ispod pazuha

Moda i lepota 27. sep 202013:38 > 11. maj 2021 12:11
neprijatan miris ispod pazuha
Ilustracija; Foto:EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Neprijatan miris od znoja prava je nevolja, a poseban je problem onima koji vežbaju i mnogo se znoje. Ljubica iz Beograda nedavno je slučajno saznala kako ove muke rešava – soda bikarbona.

„Pre neko veče sam se presvlačila posle treninga u teretani i onako usput ćaskala sa devojkom koja takođe tu trenira. Požalim joj se da se mnogo znojim, posebno dok vežbam. I ona mi kaže da probam sodu bikarbonu“, priča naša čitateljka Ljubica iz Beograda kako joj je to u prvi mah bilo vrlo neobično.

Priča nam i u čemu je zapravo trik.

„Treba na šaku staviti malo sode bikarbone s malo vode i jednostavno je utrljati pod pazuh. Bilo mi je zanimljivo, pa sam probala i zaista sam se oduševila. Jesam se ja oznojila, ali nekako sam se osećala mnogo svežije.“

Ona kaže da je i van teretane rešila da proba ovu caku.

„Evo, recimo, juče kad sam pošla na posao, opet sam stavila pod pazuh malo sode s vodom. I bukvalno ceo dan sam bila sveža, a o neprijatnom mirisu i da ne govorim“, priča ona kako je dodatno raduje to što je soda bikarbona prirodna i ne sadrži hemiju poput mnogih dezodoranasa i stikova, a radi posao.

Pročitajte još:

I soda zaista jeste od davina poznata kao rešenje za sve i svašta.

Naime, soda bikarbona, koja je vrlo jeftina, daje baznu, tj. alkalnu sredinu kad se rastvori u vodi i veruje se da reguliše pH vrednost u telu. Zato je mnogi koriste protiv gorušice, ali i za probleme sa gljivičnim infekcijama, posebno na stopalima. Žene je vole kao piling za lice, a od davnina je koriste i za narastanje kolača i testa. Soda se odlično pokazala i za čišćenje rerne, mikrotalasne pećnice, mašine za posuđe ili veš. Pored toga, ako kupovno voće i povrće potopite u vodu sa sodom biukarbonom, lepo ćete ga oprati i ukloniti voštani premaz kog ima na proizvodima iz supermarketa.

I kad se sve sagleda, ne čudi mnogo što soda bikarbona može da bude sjajno rešenje za neprijatan miris ispod pazuha.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram