Lepota bez kompromisa: Devet crnkinja na naslovnici Voga

Moda i lepota 14. jan 202212:35 > 12:36
Foto:Promo/Vogue

Britanski Vogue otkrio je svoju naslovnicu za februarsko izdanje na kojoj se nalazi devet crnkinja koje redefinišu šta znači biti model.

Manekenke Adut Akech, Amar Akway, Majesty Amare, Akon Changkou, Maty Fall, Janet Jumbo, Abény Nhial, Nyagua Ruea i Anok Yai nalaze se na fantastičnoj fotografiji autora Rafaela Pavarotija.

Ovo je prvi put da je Vogue objavio ovakvu naslovnu stranu.

Izdanje slavi uspon afričkih modela i razgovara sa onima koje menjaju modnu industriju.

Na jednoj od fotografija manekenke sede na zelenoj sofi obučene u odeću jarkih boja pri slabom osvetljenju, dok na naslovnoj fotografiju sve nose crno.

Objašnjavajući inspiraciju za ovakvu naslovnicu glavni i odgovorni urednik Edvard Eninful koji je poreklom iz Gane rekao je: „Ove devojke definišu šta znači biti model. Sve su tako živahne i pametne. Moramo osigurati da ove devojke traju, da ulažemo u njih, da ih negujemo i podržavamo uredništvom, reklamom, emisijama. Tužno mi je i srceparajuće da vidim kako devojke koje su u usponu naglo nestaju. Čitav jedan tim stoji iza ovih devojaka i gura ih napred. To je ono što treba da radimo u svim našim različitim ulogama. Uyeti ih i odbaciti posle jedne sezone? To mora da prestane.“, rekao je Eninful.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram