Kožni sako je hit prelaznog perioda – izabrali smo najlepše

Foto: Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / LaStarPixMEDIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Komad koji ćete viđati na svakom koraku u ovom prelaznom periodu, a i duže, stiže nam iz osamdesetih godina - a svoju poziciju na tronu modnih trendova učvrstio je još prošle godine. Možda ste pogodili da se radi o sakou od veštačke kože, koji će biti glavna zvezda najrazličitijih kombinacija.

Protekle jeseni viđali smo ga svuda po prodavnicama, a čini se da kožni sako ipak neće biti samo prolazni, sezonski trend. Srećom za one koji su ga kupili – ali i za one koji su ga želeli, ali im je „promakao“.

Pročitajte još:

Ovo proleće je idealno vreme da prošetate ovaj efektni odevni komad, koji ima retro prizvuk, ali ipak je veoma moderan. U pitanju je praktičan i funkcionalan trend koji ćete moći da nosite sada, ali verujemo i duži period, jer može da se stilizuje na potpuno različite načine – zavisno od vaših afiniteta.

Recimo, supermodel Hejli Biber iznela ga je na klasičan način. Njen autfit je proverena formula sa kojom ne možete da pogrešite.

Foto: Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Svoj kraći kožni blejzer za istaknutim naramenicama Hejli je kombinovala uz nepogrešive visoke farmerke „mom’s“ kroja, beli bodi, kao i kultne cipele čija slava ne bledi već 60 godina – čuvene Dr Martens.

Posebno nam se dopalo što je Hejli istakla bele čarape i kožni kaiš, kao i jednostavan zlatni nakit.

Foto: LaStarPixMEDIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

A gde možete da kupite kožni sako u kojem ćete osvajati ulice ovog proleća?

U Zari smo pronašli tri modela – oversize crni sako, potpuno opuštenog kroja – koji će vam verovatno najbolje odgovarati u jednoj veličini manjoj od one koju inače nosite. Zatim je tu kožni sako u braon boji, za one koji žele da nose toplije tonove ovog proleća. A najskuplji kožni sako u Zari ima zlatne dugmiće i nešto je bolje ukrojen od jeftinije varijante.

Bershka takođe u ponudi ima oversize model sakoa od veštačke kože, ali po nižoj cenoj.

Bershka sako; 3.990 dinara; Foto: Bershka

Veoma lepo ukrojen, strukiran model kožnog sakoa, koji je jako prigodan za posao, pronaći ćete i u ponudi brenda Orsay.

Orsay sako; 5.999 dinara; Foto: Orsay

Najzad, Guess verzija kožnog sakoa ima dvoredno kopčanje i dosta podseća na mantil – lako će vam zameniti jaknu na proleće. Dostupan je u multibrend radnji Fashion & Friends.

Guess sako; 8.956 dinara; Foto: Fashion & Friends

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram