Koža oko očiju najbrže stari ako ne sledite četiri pravila

Foto:Shutterstock

Koža oko očiju je tanja u odnosu na kožu na drugim delovima tela i zato je podložnija borama i stari dva puta brže. Nema opravdanja kada je u pitanju pravilno skidanje šminke ali i pravilna nega, jer se sa prvim borama oko očiju možete sresti već krajem dvadesetih godina.

Ono što nas posebno brine tokom hladnih dana jeste perutanje i svrba kože usled suvoće, a tokom letnjih dana fleke i crvenilo kojem je podložna koža oko očiju, piše Mogu ja to sama.

Masažom kože oko očiju očuvaćete njenu elastičnost

Sigurni smo da ste u proteklom periodu pročitali koliko su važni roleri za lice, ovo je trend kojem su pristupile devojke širom sveta i koji vam omogućava da u svega nekoliko minuta pospešite elastičnost kože lica i odložite nastanak bora oko očiju. Međutim, ne morate kupovati roler možete uraditi jednostavnu masažu kože ispod ali i iznad očiju tik uz obrvu kako bi je održali lepom i zategnutom. Kružnim pokretima prstiju, obrnutim od kazaljke na satu izmasirajte kožu ispod oka i penjite se sve do iznad kapka uz samu obrvu, ponavljajući pokrete dva do tri minuta.

Nemojte zapostaviti važnost hidratacije

Često odlazimo u krevet umorni i zaboravljamo koliko je hidratacija lica važna, vreme je da izaberete adekvatnu kremu ili serum namenjen za negu tanke i osetljive kože oko očiju. Nećete pogrešiti sa klasičnom kremom za lice, ali proizvodi za negu kože oko očiu imaju mnogo više hranjivih materija i ojačaće ovu osetljivu regiju lica i učiniti je otpornijom na spoljašnje uticaje. Najbolje bi bilo da izaberete kremu ili serum koji se drži u frižideru kako bi postigli efekat hlađenja, koji će podstaknuti cirkulaciju učiniti podočnjake manje vidiljivim i vaše lice odmornijim.

Ne treba zaboraviti na moć unutrašnje hidratacije, uzimajte minimum dve litre vode dnevno i izbegavajte napitke pune kofeina koji će pospešiti nastanak podočnjaka tako da vaša koža oko očiju izgleda umorno i nešto starije.

Foto:Shutterstock

Krema sa UV faktorom štiti vašu lepotu

Kreme sa UV faktorom su nam neophodne u letnjim mesecima ali ako je vaša koža osetljiva a ten svetao potrebna vam je tokom cele godine. Ne treba preterivati, malu količinu kreme nanesite na lice i područje oko očiju u jutarnjim časovima pre nego što uzađete iz kuće. Sprečiće različite promene na vašoj koži počev od suve kože oko očiju, svraba i perutanja pa do fleka i drugim, opasnijih promena koje nastaju u letnjim mesecima pod delovanjem velike količine UV zraka.

Ukoliko imate svoje omiljene naočare za sunce, nosite ih uvek sa sobom one će vas tokom dana takođe zaštiti od negativnih efekata iz spoljašnje sredine.

Birajte nežnu korektivnu kozmetiku

Posvetite pažnju čitanju deklaracije i birajte što prirodniju korektivnu kozmetiku, ona ne mora imati najjaču pokrivnu moć. Uz pravilnu negu lica vaš ten će iz dana u dan biti sve bolji tako da vam bude dovoljna nežna kozmetika, kojom ćete upotpuniti svoj izgled. Birajte proizvode koji hidriraju kožu, koji nisu teški za vaše pore i koje ćete lako i skinuti kada završite sa svojim obavezama u večernjim satima. Na taj način takođe čuvati svoju kožu oko očiju i odlažete nastanak bora.

***

Bonus video: Joga lica za početnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram