Kovid maturska haljina koja je pravljena 400 sati

Maturska haljina
Foto: Renée C. Byer / Zuma Press / Profimedia

Jedna škola u Americi organizovala je takmičenje u kojem su učenici pravili matruska odela i haljine od samolepljive trake, a pobednik dobija stipendiju od 10.000 dolara.

Više od 110 učenika se prijavilo za ovo takmičenje, a jedna od njih je 18-godišnja Pejton Manker koja nikada do sada nije ni dizajnirala ni pravila neki odevni predmet.

Posted by Suzy Smith Manker on Четвртак, 11. јун 2020.

Na samom početku mislila je da kreira haljinu posvećenu Leonardu da Vinčiju, ali pošto je pandemija počela da hara svetom, saznala je da je matura otkazana. Tada se bacila na plan B. Odlučila je da napravi kovid 19 haljinu.

Posted by Suzy Smith Manker on Субота, 13. јун 2020.

„Da ste me videli kako pravim moju haljinu, zatekli biste me dok sedim na podu u sportskom šortsu, staroj majici i sa neurednim konjskim repom koji visi iznad kartona za krojenje i pokušavam da iseckam minijaturne komadiće samolepljive trake“, ispričala je za Bored Panda jedan tipičan dan.

Proitajte još:

Njena korona haljina po sebi ima gomilu detalja koji asociraju na stvari koje su se dešavale tokom izolacije. Tu su časovi preko Zooma, onlajn maturski ispit, ljudi sa maskama, kao i oni koji kijaju ili beže od koronavirusa.

Haljinom dominiraju plavi i zlatni tonovi, a Pejton je napravila i masku, torbicu i šnale od samolepljive trake.

Ispostavilo se da je za izradu trebalo 400 sati i da je iskoristila 41 kotura samolepljive trake. Procenjeno je da je kada se sve sabere, cena haljine između 150 i 245 dolara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram