Kombinacija u kojoj Ana šeta psa je modni zadatak za sve Beograđanke

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kombinacija koju ne viđamo često na beogradskim ulicama.

Na užurbanim i pretrpanim beogradskim ulicama, pogotovo radnim danima, raznolike modne komabinacije većinom ispunjavaju iste ciljeve u korist naših sugrađanki – udobnost i funkcionalnost. Ma koliko stajliš i moderne one bile, Beograđanke odlučno ne robuju modi, već kreiraju autfite koji prate njihove obaveze.

Jedan školski primer ovoga smo sreli u našoj poslednjoj streetstyle patroli, a njegova predstavnica ovog puta je Ana, koja je po zanimanju modna dizajnerka i čiji talenat i poznavanje potreba gradske devojke se ocrtavaju na odelu koje je ponela, ali i dizajnirala.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona naizgled jednostavno spaja sofisticiranost sa udobnošću uz pomoć kombinacije komada koji bi nekima možda delovali teško spojivi. Centrani deo autfita zauzima predimenzirano sivo-crno odelo. Ovaj klasični komad za mnoge žene širom sveta predstavlja simbol moći, samopouzdanja i samoizražavanja. Široko, opušteno, bez stega i uskih krojeva, ovakva odela odišu dahom nonšalantne bezvremenske elegancije, dok istovremeno spadaju u prvi red najmodernijih autfita.

Posebno je interesantna inovativnost uz koji su svetske lepotice, poput Irine Šajk, odbacile sve konvencionalne korporativne konotacije o odelima, koja su poslednjih godina jedan od komada koji najjače izražava žensku privlačnost i seksepil.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ništa slabije ni Ani to nije pošlo za rukom. Njen minimalistički stil koji je zacrtala jednostavnom crnom rolkom brenda Extreme Intimo, dozvolio joj je da kombinuje ostale urbane komade i da zadrži utisak prefinjenosti.

Ona je za šetnju svoje mezimice, pudlice Megi koja je Anu u stopu pratila i pozirala za našu kameru, odabrala krznene Grubin papuče, verziju Birkenstock papuča za kojim je ceo svet poludeo nakon Barbi filma. Ove papuče kao simbol ležernosti i udobnosti prave pravi kontrast sa odelom i podvlače da moda ne poznaje granice. Ali i ne postavljaju ograničenja kada je reč o koracima koje treba da pređete u toku dana.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ana je sem male bele kuce, od dodataka imala i Louis Vuitton torbu koju zaljubljenice u modu čuvaju decenijama u svojim ormanima, i prepisuju kao nasledstvo ćerkama i unukama.

Spoj klasičnog i savremenog, formalnog i neformalnog, udobnosti i trenda, ovaj autfit je oličenje individualnosti i samopouzdanja, i služi kao podsetnik da moda nije sluga strogih pravila, već krivudava linija i oličenje ličnog stila.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram