Odeća na kojoj se fleke od znoja najviše vide

znoj fleke
Foto: The Ellen Show / Ferrari / Profimedia

Ogromne tamne fleke ispod pazuha i tačke po stomaku zaista mogu da pokvare dan. Pošto se na materijalima određenih boja znoj vidi mnogo više nego na drugim, treba znati u čemu nikako ne valja poći iz kuće po ovolikim vrućinama.

NE Jednobojna i pastelna odeća

Jarke i pastelne nijanse odeće, recimo, crvena, plava, zelena, narandžasta, žuta, braon, siva, ljubičasta, nikako nisu za velike vrućine jer se znoj jako vidi na njima. Ako ipak volite ovakvu odeću i većina stvari u garderoberu vam je u tim nijansama, na sajtu SweatySwaggy daju savete kako da ih ipak nosite bez neprijatnosti.

Birajte materijale na kojima se neće baš mnogo videti koliko ste se oznojili, recimo, za trening odeću od spandeksa i poliestera.

Nosite tanju majicu ispod odeće koja će upiti makar deo znoja, a kad znoj počne da probija, tu majicu možete da zamenite.

DA Crno i belo

Možda ne maštovito rešenje, ali efikasno protiv znoja jeste crna ili bela odeća. Za ove dane posebno je preporučljiva crna jer se na njoj znoj najmanje vidi, za razliku od, recimo, pastelne plave, koja je otprilike najmanje zahvalna.

Zato ako ne biste da na sastanku ili u kancelariji izgledate neuredno i aljkavo, birajte crnu. Uz to, ona je uvek u modi.

Ipak, pazite da ta crna odeća zaista bude crna, a ne izbledela da se fleke od znoja ipak ne bi videle, a bela da bude bela, a ne bež ili sivkasta.

Takođe, gledajte da ta odeća bude od pamuka ili drugog prirodnog materijala da bi koža disala.

A da biste malo uveselili vaš stajling, dodajte zanimljiv aksesoar. Tašnica, obuća, nakit, kaiš mogu da budu u najrazličitijim jarkim bojama.

Dakle, ako biste da izbegnete ružne fleke od znoja, kad je temperatura preko 30 stepeni, birajte crno i belo, a izbegavajte jarke i pastelne boje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram