Kojim redosledom treba da stavljaš proizvode za negu

Moda i lepota 16. mar 202116:23 > 11. maj 2021 12:09
Foto: Fenty Skin via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Kupili ste nov zanimljiv proizvod za negu i jedva čekate da ga isprobate - ali niste sigurni kako da ga uvedete u svoju rutinu. Mnoge žene imaju ovu nedoumicu, a jedna bjuti blogerka ima jednostavan trik koji će vam pomoći da odredite redosled stavljanja proizvoda.

Tatjana, devojka iza Instagram bjuti bloga „My skincare romance“, podelila je jednostavan način da utvrdite redosled korišćenja proizvoda za negu.

Biće vam potrebno samo ogledalo – i malo strpljenja.

Pročitajte još:

„Ukoliko niste sigurni kojim redosledom treba da nanesete sve korake u svojoj skincare rutini, imam sjajan trik za vas.⁣ Uzmite ogledalce ili neku sličnu ravnu a glatku površinu.⁣

Uz ivicu ogledalceta nanesite proizvode koje koristite u rutini, dakle toner, serum (ili serume ukoliko ih kombinujete), esencije i kremu (2-3 kapi).⁣ Zatim okrenite ogledalce za 90 stepeni, tako da proizvodi počnu da klize ka dole, odnosno suprotnoj strani ogledala.⁣

Proizvode nanosite po brzini, počevši od onog koji najbrže curi, ka onom koji najsporije curi (ili ne curi uopšte)“, piše Tatjana.

 

Rutina se razlikuje po tome da li je jutarnja ili večernja, kao i od toga koje proizvode koristimo i koliko ih ima. Tatjanin trik svakako dosta olakšava celu stvar.

Blogerka je ranije sa nama podelila i jeftini bjuti proizvod koji je najefikasniji, kao i najbolji proizvod za zimsku negu.

Inače, većina žena ima sledeći redosled: preparat za čišćenje lica, zatim toner, određeni serum, pa najzad hidratantna krema.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram