Ko kaže da momci u Beogradu nemaju stila

Moda i lepota 03. feb 202120:34 > 17. maj 2021 11:54
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sve više naših sugrađana okreće se održivoj modi, što je zaista lepa vest. Oblačenje u second hand radnjama postaje sve popularnije, a kako da iskopate prava modna blaga tokom kupovine, dobar savet ima sjajno obučeni umetnik kojeg smo sreli u centru grada.

Moda je drugi najveći zagađivač na svetu, a tome doprinosimo svi mi stalnom kupovinom gomile nove odeće koju nam brendovi neumorno izbacuju svake sezone. A sasvim dobro možete izgledati i u odeći „iz druge ruke“ – jer je veća šansa da takvom kupovinom pronađete autentične komade koje nema niko drugi.

Takvu modnu filozofiju ima i jedan sjajno obučeni mladić kojeg smo sreli u potrazi za najboljim uličnim stilom Beograda.

Aleksandar je slikar, a njegov osećaj za lepo jasno se vidi u njegovom stilu. Za jedan prohladni zimski dan u Beogradu, odabrao je zagasite boje i slojevitost – što je proverena formula za dobar i funkcionalan autfit za ove mesece.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandrova dnevna kombinacija je idealan spoj različitih materijala, komplementarnih boja i skladne igre proporcija. Odabrao je modro plave pantalone od somota, tamno zeleni džemper od vune, „šuškavu“ crnu jaknu i kaput u „vojničkoj“ zelenoj boji sa velikim džepovima.

Lep vuneni šal i udobne patike zaokružuju njegov autfit, kao i zanimljivi okviri naočara za koje kaže da ih nosi od osnovne škole.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Uglavnom idem po second hand radnjama, ali ovo sada je skoro sve novo“, rekao nam je Aleksandar.

Kaput i pantalone je kupio u Zari, dok je džemper našao u radnji polovne garderobe. Posebno nas je oduševilo to što mu je šal isplela mama.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako često lovi dobre komade u second hand radnjama, mladi slikar je imao dobar savet za kvalitetnu vintage kupovinu.

Pročitajte još:

„Mislim da je važno da se jure sniženja. A na tim sniženjima treba da se jure materijali poput vune, pamuka i lana – nešto što će istrajavati, a zagrevati, odnosno biti prijatno za nošenje“, rekao nam je Aleksandar.

Najzad, kada vam fali inspiracije za odevanje, ovaj umetnik ima super jednostavan pristup koji vam zapravo može dosta pomoći.

„Ujutru kad ustanem, ja nekako gledam kako se osećam, a onda gledam kako to i odećom da ispratim. Mislim da to može svako – jer kad ustane sigurno ima neku stvarčicu koju bi hteo da nosi tog dana i da ga to ispuni“, savetuje Aleksandar.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram