Kejt Midlton umesto botoksa koristi gel o kojem su pisali i srpski naučnici

Kejt Midlton
Kejt Midlton

Princeza od Velsa očigledno voli da održava svoju mladolikost na sasvim prirodan način.

U poslednje vreme svetski mediji često pišu o mladolikosti princeze od Velsa. Zna se da je Kejt Midlton prirodna u svemu ali postavlja se pitanje da li princeza koristi botoks?

Kako prenosi „Yahoo“, organski gel za kožu je njen omiljeni preparat.

Šta je u osnovi najpopularnijeg gela na svetu?

Foto: The Telegraph-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Gel se oslanja na spilantol, lokalni anestetik ekstrahovan iz biljke parakresa – Acmella oleracea.

Potencijalni benefiti spilantola dovode se u vezu sa njegovim sa njegovim glavnim aktivnim molekulom N-alkilamid-spilantolom.

Prema studiji objavljenoj u International Journal of Cosmetic Science, spilantol brzo opušta mišiće slično botoksu, stvarajući „primetno smanjenje“ finih linija i nabora, prenosi „Cosmeticsdesign.com“.

U studiji o serumima sa ekstraktom Acmella oleracea, koju su vodili srpski naučnici, navodi se da bore mogu da se ublaže u roku od dve nedelje, ističući sigurnost proizvoda.

Takođe piše i da su „sve veće preferencije i zabrinutosti potrošača u vezi sa zdravim starenjem, mladalačkim izgledom kože, zaštitom životne sredine i održivošću pokrenuli sve veći trend ka prirodnim, ekološkim i etički proizvedenim proizvodima protiv starenja. Shodno tome, u ovom radu je opisan dizajn i evaluacija novih, bezbednih, efikasnih i kvalitetnih emulzionih seruma, u potpunosti zasnovanih na sastojcima prirodnog porekla, namenjenih poboljšanju finih linija i bora lica.“

Ispitivanja proizvoda su otkrila odsustvo potencijalne iritacije ispitivanog seruma i njegove brze i korisne efekte na mimičke linije i bore.

Kejt Midlton
Kejt Midlton Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Studija navodi da „rezultati potvrđuju obećavajući potencijal razvijenog emulzionog seruma sa ekstraktom Acmella oleracea kao bezbednog, efikasnog i neinvazivnog prirodnog proizvoda protiv bora“.

Upravo to tvrde i kupci gela koji je proslavila Kejt Midlton. Princeza od Velsa očigledno voli da održava svoju mladolikost na sasvim prirodan način.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram