Katarina Sharon nam otkriva sve korake do savršenih lokni

Foto: Danilo & Sharon, Instagram/katarinasharon

Katarina Sharon ima savršene lokne - i odlične bjuti tajne za sve kovrdžave devojke.

Srpska influenserka i veganka čiji je zaštitni znak frizura, Katarina Sharon, uvek nam je divna bjuti inspiracija.

Ona nosi razbarušenu kratku kosu, a prirodno ima lokne, koje uvek sjajno izgledaju.

Kovrdžava kosa ume da zada mnogo muke – zato smo od Katarine želeli da saznamo kako neguje svoje lokne, kao i koje trikove koristi da uvek postigne neobavezan, a „završen“ izgled.

Sve počinje od frizera

„Kada je nega kose, a i tela u pitanju, ja se uvek vodim onom – manje je više. Moja nega kose jeste prerasla u neki vid rituala, jer već godinama ne menjam korake“, na početku razgovora kaže Katarina.

Ona nam je priznala da je do pre nekoliko godina isključivo fenirala i ispravljala svoju kosu.

„Mislila sam da ne volim svoje lokne, a zapravo nisam znala kako da ih nosim i stilizujem. Da sam znala da je mnogo lakše pustiti svoju prirodnu kosu, sigurna sam da bih se ranije odlučila za taj korak“, kaže.

Pre svega, naglašava koliko je važno naći frizera koji razume kovrdžavu kosu i u koga ćete imati puno poverenje.

„Moj frizer, Ivan, tačno zna kako se ponaša svaki pramen moje kose i isključivo se kod njega šišam već duže od deset godina. On mi je i preporučio neke od preparata bez kojih danas ne mogu. I lice i kosu što je više moguće negujem prirodnim preparatima, ali za neke stvari nisam još uvek pronašla adekvatne prirodne zamene, pa njih ne menjam“, priča nam.

Kosu pere prirodnim šamponima u čvrstom stanju, tj. sapunima za pranje.

„Dva puta zapenim kosu, isperem je i to je to. Nakon toga sledi stavljanje preparata za stilizovanje i sušenje kose. Toliko je jednostavno“, priznaje.

Foto: Danilo & Sharon

Ključna pravila za lokne

Postoje dva pravila za negu kose koje Katarina uvek sledi.

„Kosu češljam uvek u kadi posle šamponiranja, dok je još uvek mokra, a koristim isključivo češalj sa širokim zupcima. Na ovaj način se najlepše formiraju pramenovi koji će se kasnije izdići u lokne“, otkriva.

Drugo pravilo je da uvek pušta da se kosa osuši prirodno i nikada ne koristi fen.

„Lokne vole da se suše sporo i lagano. Ako baš moram na brzinu da osušim kosu, onda koristim difuzer za lokne“, objasnila je.

Ne voli da eksperimentiše previše sa novim proizvodima i voli da kupujem samo one za koje se uverila da joj zaista odgovaraju.

„Nekoliko puta sam se opekla i kupila skupe proizvode koje sam probala samo nekoliko puta, a zatim su počeli da skupljaju prašinu na polici. Ne volim gomilanje beauty prozivoda i trenutni trend da sve mora da se kupi i proba“, kaže Katarina.

Proizvodi koje preporučuje

„Devojke koje žele negovane lokne treba da koriste peškir od mikrofibera za sušenje kose, a ne obične peškire. Ovi peškiri postaju sve popularniji i mogu lako da se nađu i kod nas“, ukazala nam je Katarina.

Njen omiljeni proizvod za negu kose jeste Lafy Naturel Detangler na bazi pirinčanog proteina.

„Ovaj proizvod je sjajan za sve tipove kose, prirodnog je porekla i ja ga koristim umesto balzama“, kaže.

Kao svoj favorit za stilizovanje lokni, Katarina navodi Tigi Catwalk Curls Rock Amplifier.

„Bez ovog proizvoda moja kosa je više talasasta nego kovržava i u njega se doslovno kunem već godinama. Svi koji su ga kupili po mojoj preporuci su podjednako oduševljeni i mislim da i ptice na grani znaju koliko ja volim i hvalim ovaj preparat. Sa njih je bitno da nađete dozu koja odgovara dužini i gustini vaše kose i da ga nanesete odmah posle pranja dok je kosa najvlažnija“, savetuje.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram