Kako žene sa najviše stila nose roze boju

Roze boja
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Roze boja će zavladati ulicama ovog proleća. Posle mračne zime, potpuno drugačije od onih na kakve smo navikli, možda baš ova boja u ormaru može biti jedna od onih sitnih promena koje u trenutku popravljaju raspoloženje.

Ako kao jedan od faktora koji sugerišu šta ćemo nositi uzmemo Instagram, onda je teza da će roze biti boja proleća – tačna. Instagram fid preplavile su roze kombinacije svetskih influencerki, a u obzir dolaze sve nijanse, od pastelnih do onih pink, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte još:

Za ovu sezonu modna kuća Valentino je pripremila vesele majice boje fuksije, dok brend Chloe nudi romantične, pastelno roze komade.

Iako vam se ovakav kolorit možda čini kao prevelik zalogaj, pogledajte nekoliko street style izdanja koja pokazuju da roze boja zaista može da izgleda sjajno.

Roze
Foto: Luca Ponti / Zuma Press / Profimedia

*

Roze
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia
*
Roze
Foto: Elena Rostunova / Alamy / Alamy / Profimedia
Kako kombinovati roze boju

Jedan od problema s kojim ćete se možda suočiti je s kojim bojama kombinovati roze komade.

Roze i plava

Ako želite izgled koji će se isticati u masi birajte kraljevsko plavu boju, a za „mekši“ izgled izaberite puderaste nijanse plave boje.

Roze
Foto: A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia

Roze i braon

Topla, neutralna braon će delovati kao neočekivani kontrast roze odeći, posebno onoj u jarkim nijansama.

Roze i narandžasta

Verovatno niste često razmišljali o kombinovanju roze i narandžastih komada jer se radi o bojama koje su toliko blizu na paleti boja. Međutim ove boje izgledaju sjajno jedna pored druge. Probajte i videćete.

Roze i bela

Roze
Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Ovde se jednostavno radi o kombinaciji s kojom ne možete pogreštiti. Bela i roze boja slažu se sjajno.

Roze i žuta

Svetle i tople nijanse poput žute i roze zaista su klasične prolećne boje, a rezultat njihovog kombinovanja kada je u pitanju odeća je privlačna modna kombinacija.

Roze i crvena

Za kraj smo ostavili „zabranjenu“ kombinaciju boja oko koje su mišljenja žena podeljena. Ako mislite da je moda igra i ako spadate među one kojima roze i crvena izgledaju sjajno kada se spoje – onda ih spajajte i uživajte.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram