Kako postati Celine devojka sa malim budžetom

Celine
Foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Kada je Edi Sliman došao na mesto kreativnog direktora modne kuće Celine, potpuno je transformisao identitet ovog brenda. Mnogi su komentarisali da je skandalozno što je minimalističke, sofisticirane kolekcije koje je za sobom ostavila Fibi Filo, a koje su volele žene svih godina, zamenio komercijalnim i mladalačkim.

Šta god mislili o Slimanu, neosporno je da on ima istačan osećaj za sadašnji trenutak i ono što trenutno devojke žele da nose. Njegova odeća ipak je usmerena ka Instagram generaciji, a ostvario je zacrtano: stvorio je novu Celine „it devojku“ i sada svi žele da budu ona.

A da biste postali Celine devojka, na sreću, ne morate da potrošite malo bogatstvo – zahvaljujući modnoj mašineriji, najpoželjniji, papreno skupi dizajnerski komadi brzo se nađu na policama high street radnji.

Evo kako da iskopirate autfite koji definišu ovaj brend pomoću pristupačnih i u Srbiji dostupnih komada. Predlažemo vam četiri autfita.

Efektan bomber

Kaja Gerber zvezda je Celine kampanje u kojoj je pozirala u dva ključna komada. Efektan Diesel bomber stilizujte je sa tamnim, ravnim i širokim farmerkama, koje možete naći u Massimo Dutti radnji. Važnu ulogu igraju aksesoari: kačket iz Zare, naočare iz H&M i torba sa zlatnim lancem iz Fashion&Friends.

Foto: Slađana Đermanovič; Fashion&Friends; Massimo Dutti; H&M; Zara; Nine West

Tvid kao stav

Elegantniju varijantu prethodnog autfita, koja je ipak prikladna za dnevne prilike, dobićete ako bomber jaknu zamenite blejzerom od tvida, koji nudi H&M. U ovoj Celine kampanji istaknute su torbe u braon tonovima, koji su svakako praktični i lako se uklapaju uz sve. Takvu ćete naći u Avangdaria ponudi.

Foto: Slađana Đermanović; Celine via Bestimage / Bestimage / Profimedia; H&M; Avangarida; Massimo Dutti

Kežual seksi

Autfit koji najbolje predstavlja modni DNK koji je Sliman utkao u Celine savršen je spoj seksepila i sportskog, kežual stila. Farmerke su duboke, obavezno ravnih nogavica, a slične ima Zara. Uz njih se nosi sportski grudnjak, preko kojeg se nonšalantno prebaci oversize karirani sako. Odlične pristupačnije alternative ima Calvin Klein.

Čelzi čizme i leopard naočare su dodaci koji podižu kombnaciju na novi nivo. Ima ih u Deichmannu i Pull&Bear. Ovo je bio jedan od vodećih autfita na Celine reviji za proleće/leto 2021.

Foto: Slađana Đermanović; Zara; Fashion&Friends; Deichmann;Pull&Bear

Mala crna haljina

Celine devojka ne razmišlja previše o tome šta da obuče za izlazak – mala crna haljina nikada nije omanula, a Slimanova izgleda kao predimenzionirana majica sa šljokicama i pristaje svakoj figuri. Sličnu nađite u H&M. Glamurozne naočare i mini crna torbica su sasvim dovoljni uz ovako efektan komad – mi smo ih našli u Pull&Bear i Stradivarusu. Uz tu kombinaciju dodali bismo i jednostavne crne sandale.

Foto: Foto: Slađana Đermanović; Celine via Bestimage / Bestimage / Profimedia; H&M; Pull&Bear; Stradivarius

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram