Kako je pao Aleksander Veng

Aleksandar Veng
Foto: EPA/PETER FOLEY

Američki modni dizajner Aleksandar Veng suočava se sa novim optužbama za seksualno zlostavljanje. Kiton Bulen (21) student njujorške škole za dizajn Parsons, izjavio je za BBC da ga je Veng napao u klubu 2019. godine.

Bulen, koji je u trenutku napada imao 20 godina, bio je sa prijateljem u klubu Fishbowl u Njujorku kada je sreo Aleksandra Venga 24. avgusta 2019. oko 23:30 časova.

On je za BBC rekao da su u početku razgovarali o njihovoj temi – Parsons školi dizajna, gde Bulen trenutno studira dizajn enterijera. Veng je potom pozvao Bulena i njegovog prijatelja za svoj sto i ponudio im votku, pre nego što ga je odveo na plesni podijum. U ranim jutarnjim satima, kako tvrdi Bulen, Veng ga je seksualno napao.

Pročitajte još:

„Odjednom mi je otkopčao pantalone, stavio ruke unutra i počeo da me hvata za penis pred gomilom ljudi. Potpuno sam se smrznuo. Tada je rekao: ‘želim da te povedem kući sa sobom’. Osećao sam se umorno, pa sam se izmakao iz cele situacije što je brže moguće“, otkrio je Bulen.

Takođe je rekao da oseća dužnost da se obrati za podršku drugima koji su Venga optužili za zlostavljanje, a koji su nazvani „lažovima“. Naglasio je da ne želi da se njegova fotografija koristi u medijima, iz zabrinutosti da će ga javnost optužiti da traži pažnju.

Pol Tvid, jedan od advokata Venga, rekao je da trenutno čeka snimke sa nadzornih kamera kluba iz te noći, za koje je rekao da će “ u potpunosti opovrgnuti ovu tvrdnju“.

Foto: : Valery HACHE / AFP / Profimedia

Prve optužbe protiv Venga pojavile su se u decembru nakon što je britanski model na TikTok-u tvrdio da ga je dizajner pipao tokom koncerta u njujorškom noćnom klubu u januaru 2017. godine.

U videu, koji je naknadno postao viralan, Oven Muni (26) je rekao:

„U jednom trenutku sam ostao sam i momak pored mene je očigledno iskoristio činjenicu da niko nije mogao da se pomeri. I tada je počeo da me dodiruje. Potpuno uz moje noge, po međunožju. Zbog toga sam se potpuno smrznuo jer sam bio u šoku“.

U tadašnjoj izjavi, Veng je negirao navode kao „neutemeljene i groteskno lažne“.

Pročitajte još:

Oven Muni jedna je od 11 osoba koju zastupa advokatkinja Lisa Blum, koja je vodila brojne slučajeve seksualnog uznemiravanja za koje su optužene poznate osobe. Ona je za BBC rekla da je većina navodnih incidenata povezana sa LGBT klubovima i da još nije preduzeta nikakva pravna akcija.

DJ Đia Garison, koja sada ima 24 godine, opisala je uznemirujući susret sa dizajnerom za BBC. Rekla je da su se sreli u VIP prostoru kluba Slake na Menhetnu u februaru 2017. tokom jedne od njenih omiljenih žurki. Tema je bila avangarda, za tu priliku je nosila veliki crveni ogrtač koji je napravila njena prijateljica, preko bikini donjeg dela i visokih čizama.

„Volim kad mogu da pokažem svoje telo i da se osećam prijatno i slobodno. Nema osuđivanja i to je prostor u kojem svako može da voli svoje telo“, rekla je.

Tada je upoznala Venga.

„Plesala sam u njegovoj blizini kad je pružio ruku, zgrabio mi donji deo bikinija i povukao ga dole pred svima“, rekla je, naglasivši da su svi videli njene genitalije.

„Kao trans žena koja oseća neprijatnost zbog određenih delova tela, koje sam od tada zavolela, ne želim da neko tako izlaže moje celo telo“, dodala je.

Advokat dizajnera je negirao optužbu i rekao da njegov klijent na ovaj način „nikada nije zgrabio nijednu ženu“.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram